Опозиционният лидер Хуан Гуайдо призова парламентът да обяви извънредно положение,

...
Опозиционният лидер Хуан Гуайдо призова парламентът да обяви извънредно положение,
Коментари Харесай

Гуайдо призовава венецуелския парламент да обяви извънредно положение

Опозиционният водач Хуан Гуайдо прикани Народното събрание да разгласи изключително състояние, с цел да разреши влизането на филантропична помощ в страната, съобщи Франс прес.

Освен това Гуайдо прикани жителите да излязат на митинги, " тъй като този режим оставя венецуелци да умират ". Той прикани силите за сигурност да престанат " да прикриват диктатора ", визирайки президента Николас Мадуро.

Голяма част от Венецуела е без ток от четвъртък вечерта. Гражданите нямат осветяване, вода, средства за превоз и връзки и имат все по-големи усложнения в снабдяването с нужните артикули и артикули, отбелязва Агенция Франс Прес. Най-малко 15 заболели към този момент починаха в лечебните заведения, които рядко имат работещ генератор на електричество, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Утре ще желая от Народното събрание да разгласи изключително състояние, с цел да разреши достъпа на филантропична помощ " в страната, разгласи Гуайдо. Това ще разреши и да се изиска интернационална помощ, добави той. " Трябва да се заемем незабавно с тази злополука ", акцентира опозиционният водач, който се самообяви за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на страната.

Липсата на електричество мина символичната граница от 72 часа, отбелязва Агенция Франс Прес.

Министърът на информацията Хорхе Родригес разгласи, че учебните занятия на следващия ден се анулират. Няма да работят и комерсиалните компании, съобщи Ройтерс. Това е второто сходно известие от началото на прекъсването на тока.

Бежанците от Венецуела намират нови пътища, с цел да доближават до Бразилия, макар възбраната на Каракас за секване на границата, съобщи телевизия " Глобу ", представена от ТАСС. В региона работят мрежа от незаконни направления и трафиканти.

Страни от Групата от Лима упрекнаха " нелегитимния режим на Николас Мадуро " за проблемите с електрическата енергия. Документът е подписан от Аржентина, Бразилия, Гватемала, Канада, Колумбия, Коста Рика, Панама, Парагвай, Перу, Хондурас и Чили. Според тях обстановката " единствено удостоверява съществуването и мащабите на филантропичната рецесия, която режимът на Мадуро отхвърля да признае ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР