Опозиционната Републиканска народна партия (РНП) печели трите най-големи града -

...
Опозиционната Републиканска народна партия (РНП) печели трите най-големи града -
Коментари Харесай

Турската опозиция печели най-големите градове в страната

Опозиционната Републиканска национална партия (РНП) печели трите най-големи града - Истанбул, Анкара и Измир, на локалните избори в Турция при 23,52% броене на бюлетините в цялата страна.
Прочетете още
Кандидатите на Републиканската национална партия за кметове на Истанбул и Анкара Екрем Имамоглу и Мансур Яваш печелят надлежно 49,74% и 57,07%. Кандидатите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Мурат Курум - претендент в Истанбул, и Тургут Алтънок - Анкара получават надлежно 41,48% и 35,62%.
 В третия по величина турски град Измир води претендентът на Републиканската национална партия Джемил Тугай с 47,76%, до момента в който представителят на Партия на справедливостта и развиването Хамза Даг получава 37,29%.
РНП събира 38,09% от гласовете в цялата страна против 39,44% за ПСР. Опозицията води в европейската част на Турция и крайбрежните егейски региони, до момента в който Партията на справедливостта и развиването господства в Анадола.

ПСР печели в Бингьол, Чорум, Елязъг, Ерзурум, Газиентеп, Ескишехир, Хатай, Кахраманмараш, Кайзери, Малатия, Коня, Коджаели, Самсун, Ризе и други

РНП води в Истанбул, Анкара, Измир, Адана, Анталия, Амасия, Балъкесир, Бурса, Чанаккале, Денизли, Одрин и други

Избирателните секции в 81 провинции на страната затвориха сред 16.00 и 17.00 ч. локално и българско време, написа БТВ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР