Опозиционната консервативна „Народна партия“ в Испания поиска министър-председателя Педро Санчес

...
Опозиционната консервативна „Народна партия“ в Испания поиска министър-председателя Педро Санчес
Коментари Харесай

Опозицията в Испания иска премиерът да даде обяснение във връзка със станалото в Мелийя

Опозиционната консервативна „Народна партия“ в Испания изиска министър-председателя Педро Санчес да се яви в Народното събрание и да даде пояснения за какво е нарекъл дейностите на мароканските управляващи „добро решение“ при последното навлизане на противозаконни мигранти в самостоятелния испански град Мелийя. При щурма на граничната ограда починаха повече от 30 души, а стотици бяха ранени.

„Настояваме събитията, които са довели до този драматичен резултат, да бъдат изяснени, както и дали испанското Министерство на вътрешните работи е имало информация за това какво ще се случи“, се споделя в изказването на опозиционната партия, оповестено от медиите. Според заместник-секретаря на групировката Естебан Гонзалес „не е задоволително министър председателят да квалифицира гибелта на толкоз доста хора“, като споделя, че е „добро решение“ от страна на мароканските управляващи. 

От опозицията упорстват да бъдат разширени пълномощията и ресурсите на Националната полиция и гражданската армия. Нужно е и по-тясно съдействие с мароканските сили за сигурност, с цел да се предотврати в зародиш трафикът на хора. 

Те желаят и детайлности по отношение на публикуваната от вестник „Ел Паис“, информация  че на идната среща на върха на НАТО ще бъде разисквана отбраната на „суверенитета и териториалната цялост“ на съдружниците като задача на Алианса. Вестникът пояснява това като „военен чадър“ над Сеута и Мелийя, където напорът на противозаконни мигранти е голям.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР