Опозиционерът Алексей Навални вярва, че руските разузнавателни служби са го

...
Опозиционерът Алексей Навални вярва, че руските разузнавателни служби са го
Коментари Харесай

Навални с версия защо е бил отровен

Опозиционерът Алексей Навални има вяра, че съветските разследващи служби са го отровили, тъй като управляващите са видели в него опасност за парламентарните избори следващата година.

„ Разбираха, че има доста, доста проблеми, които ги заплашват преди изборите за Държавната дума “, съобщи критикът на Кремъл в изявление с съветски блогър, представен от „ Ройтерс “. Кремъл неколкократно отхвърли отговорност за отравянето на Навални с невропаралитичния сътрудник „ Новичок “, който експерти откриха в организма му, както и по повърхността на празни бутилки от вода в хотела, където бе отседнал преди полета към Москва, по време на който изпадна в безсъзнание в края на август.

44-годишният критик бе приет в болница в Омск след спешно кацане на самолета, с който пътуваше. Само два дни по-късно бе изместен за лекуване в немската клиника „ Шарите “ по гледище на свои последователи и близки. В Берлин лекарите се погрижиха за стабилизиране на положението му и преди месец го изведоха от изкуствената кома, в която бе подложен.

По думите на Навални, който има планове да се върне назад в родната си страна, възобновяване му ще отнеме още два месеца, сега се подлага на физиотерапия, а здравето му се е подобрило доста, което изненадало докторите.

Очаква се идващите парламентарни избори в Русия да се проведат през септември, въпреки че съгласно някои медии могат да бъдат изместени по-рано, през идната пролет.

Днес стана ясно, че съветският опозиционер е измежду номинираните за Нобелова премия за мир. Кандидат за наградата е и Владимир Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР