Опорки, зарибяване… Тарикатите разчитат на ниската имотна култура и печелят

...
Опорки, зарибяване… Тарикатите разчитат на ниската имотна култура и печелят
Коментари Харесай

Не купувайте бе, идиоти! Българинът най-беден, но с най-много и скъпи имоти

Опорки, зарибяване… Тарикатите разчитат на ниската имотна просвета и печелят доста от това. Но точно те са причина доста хора да са манипулирани и неуки във връзка с имотните покупко-продажби. За качеството на новото строителство и вложените материали да не приказваме.

Попитан дали в София и други огромни градове парцелите не гонят по цени тези в Милано, да вземем за пример, проповедникът по парцелите се разсмя и рече, че това са легенди.
Проверихме и се оказа, че в действителност в Милано цените на жилища в затворени комплекси и на къщи са с към 30% по-високи от тези в София, да вземем за пример. Но една друга информация извади нескрито една мъничка, само че ултра значима детайлност.
Средната работна заплата в Италия е 30 120 евро годишно. Конкретно в Милано – 36 500 евро (данни от 2020 г.).

.
На брега на езерото Комо, до Милано, парцелите са по-скъпи от София, само че не доста...

В България междинната работна заплата е към 20 000 евро годишно. Статистиката обаче демонстрира 1612 лева на месец. Пак някаква тайнственост в изчисленията.
Освен това Милано е международен град, а София не е, каквото и да приказваме. Не подценяваме българската столица, само че дано и не я превъзнасяме от патриотични усеща.
В Милано се създават международните коли Алфа Ромео. Тук е и Миланската Скала – оперната сцена, отрупана със популярност.Милано е международна столица на модата, тук се организира и един от най-големите панаири в Европа. Тук е творил Леонардо да Винчи. В Милано е и най-големият университет по строителство и архитектура. За катедралите и музеите да не говорим… Шест милиона туристи посещават Милано.

Рекордът за цена на парцел обаче се държи от София. Тези дни тук е продаден парцел в центъра на града на цена от 7 000 евро за кв.м. Това е парадокс! Дори специалисти, осведомени с тоз бизнес се хванаха за главата.
Според тях жилищните парцели в София са надценени най-малко с 30%. Това би трябвало да е ясно. Абсолютно спекулативни са изказванията за логически и законосъобразен напредък на цените.

Два метода са признати в международната процедура за оценка на пазара на недвижими парцели, което се премълчава съзнателно в България.

Първият способ е посредством потребление на коефициента наем по отношение на цена, който се пресмята на годишна база и по този метод демонстрира каква е настоящата възвръщаемост на инвестицията. Според този способ за оценка, естествената възвръщаемост при вложенията в парцели е 10-12% за година, а все още при парцелите в София той е не повече от 4%, което е надценяване и „ балон “.

Вторият способ е посредством потреблението на коефициента цена към приход, като този индикатор демонстрира съотношението какъв брой брутни годишни прихода са нужни на едно домакинство, с цел да си закупи неподвижен парцел. В множеството европейски страни този показател е до 10 година Елементарно е всеки да пресметна какъв брой заплати би трябвало да вложи българинът за един междинен по размери цена парцел. Отново приказваме за връх и парадокс! Цените са раздути до небесата и напълно разумно поражда подозрение за някакви сделки сред строители и имотни организации. Не твърдим, че ги има, само че по този начин изглежда…

Пълна лудница! Най-бедни, само че с най-вече лични жилища.

България е на трето място в Европейския съюз (ЕС) по дял на хората, които живеят в лични парцели и нямат ипотека или различен заем за покупка на жилище. Истински факири. Най-бедни, само че купуват без заеми!

Делът на притежателите на парцели в България, които живеят в лично жилище и нямат ипотека, е над 84%. В доста по-богати страни от нашата личните парцели са доста, доста по-малко. В Нидерландия е 8,5% при неведнъж по-високи приходи. В Швеция – 12,2%, Дания – 14%, Германия – 24,7%, Белгия – 27,4%.

Парадоксите по тематиката „ Имоти “ в България клонят към операции на пазара и популацията. Крайно време е това да се каже ясно. Както и, че доста от така наречен специалисти съставляват ползите на строителни компании и имотни организации.

Заробвате се бе, хора. Сами се заробвате. А строители и продавачи стават мултимилионери от вашата липса на разсъдък. Не го ли разбирате?

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР