Опитвайки се да обкръжи градчето Авдиивка от юг, руският 10-и

...
Опитвайки се да обкръжи градчето Авдиивка от юг, руският 10-и
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия загуби цял танков полк в неуспешна атака срещу Авдиивка


Опитвайки се да обкръжи градчето Авдиивка от юг, съветският 10-и танков полк е изгубил по-голямата част от своите бойни машини и персонален състав, оповестява разузнаването на английското Министерство на защитата в утринната си сводка. Полкът влиза в състава на Трети армейски корпус – първото ново формирование, което Русия сътвори през август 2022 година, с цел да попълни тежките загуби след борбите край Киев и Харков.

В днешната си сводка английското разузнаване се занимава главно с преглед на бойните дейности към Авдиивка в Донецка област, откакто край Бахмут съветската войска и частите на наемниците от „ Вагнер “ се изтощиха изцяло и офанзивите им се разредиха неколкократно, оповестява БиБиСи. Разузнаването прави разстановка на силите и прави оценка боеспособността на съветската войска като „ извънредно незадоволителна “.

В последните дни Русия продължава да концентрира сили край Авдиивка, пробвайки се да го обкръжи. Въпреки това и тази предпочитана интервенция доближава до нищожен напредък с цената на големи загуби, проучват британците в отчета си.

Данните демонстрират, че в съветския Трети армейски корпус има съществени проблеми с дисциплината, морала и бойния дух. Военното формирование, на което Кремъл доста разчиташе, показва прекомерно лимитирана боеспособност, означават аналитиците.

Според тях тежките загуби на 10-и танков полк са свързани с тактически неточности при водене на багра, най-много с предприемане на челни офанзиви против добре укрепените украински позиции. Британските анализатори съпоставят неуспеха на боевете за Авдиивка с неотдавнаните масирани офанзиви на съветска бронирана техника против Угледар. Там силите на Кремъл бяха изцяло разрушени и изгубиха над 100 танка единствено в една борба. След което прекратиха офанзивите и се окопаха в отбрана, опасявайки се от контраатака на украинската войска.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР