Опитвам се да направя каквото мога в този период, с

...
Опитвам се да направя каквото мога в този период, с
Коментари Харесай

Енергийният министър: Не мога да се грижа за малки, алчни, частни интереси

" Опитвам се да направя каквото мога в този интервал, с който разполагам. Винаги има недоволни. Това е ясно, водещ би трябвало да е общият интерес, не мога да се грижа и нямам желание да се грижим като екипи за съответни дребни, алчни, само че амбициозни частни ползи. Тук това няма да се допусне. Това, което би трябвало да създадем като обща цел е градивната част – какви работни места, какви промишлености " съобщи енергийният министър Румен Радев след среща с протестиращите енергетици, съобщи БГНЕС.

" Не се поддавайте на настроения един против различен, тъй като ще има и въпроси като знаете ли какъв брой ни коства вътрешната енергетика. Освен работата и последователно затихване на функционалностите на производството, това би трябвало да става с нови работни места, тук сме на едно и също мнение ", сподели Радев.

" Приемам виновността си и в това, че не споделяме задоволително. Бърка се като се приказва, че териториалните проекти предопределят съответни планове. Смисълът им е да основат предпоставката за планове, тези планове би трябвало да идват от частния бранш. Ние имаме най-атрактивният район за вложение в Европа ", акцентира Радев.

" Имате умения, с които сте скъпи на тези работни места. Не би трябвало да абдикираме от работните места, а просто да работим. Успокойте се. Говорили сме за способи и модели на отплата, само че не за елементи по тях, прикани Радев енергетиците.

Отново повтори, че е мините Топлоелектрическа централа 2 ще работят до 2038 година, както и че не би трябвало да се хващат на блъфове като този лист с компании, който разбуни духовете за вероятно асимилиране на средства по териториалните проекти. Министърът чака рационален разговор от протестиращите макар настроенията им.

" Тертиториалните проекти за обективен преход за въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил към този момент са изпратени в Брюксел ", сподели по-рано той след среща с административното управление на Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2, която продължи повече от 3 часа.

По мотив изтеклите описи с компании с интерес за вложения в териториалните проекти съобщи, че те са единствено индикативни и че просто са условие. Дори разгласи, че са прекомерно малко - едвам десетина са декларирали интерес към район Стара Загора за цялостен месец.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg