Опитният украински документалист и фотограф Макс Левин, за когото нямаше

...
Опитният украински документалист и фотограф Макс Левин, за когото нямаше
Коментари Харесай

Откриха мъртъв известен украински фотограф, изчезнал преди 3 седмици

Опитният украински документалист и фотограф Макс Левин , за който нямаше информации от три седмици, бе открит мъртъв след евакуиране на съветски елементи от територия покрай Киев , съобщи Франс прес, като се базира на известие на украинското президентство.

" Той изчезна в зоната на сраженията на 13 март в региона на Киев. На 1 април тялото му бе открито покрай село Гута Межигорска , на няколко десетки километра от северната част на столицата ", се споделя в известие в Телеграм на ръководителя на украинската президентска администрация Андрий Йермак.

Според украинската неправителствена организация " Институт за всеобща информация ", който се базира на предварителни информации от украинската основна прокуратура, журналистът не е бил въоръжен и е бил изумен с два изстрела от съветски военни.

Левин, който е на 40 години и е татко на четири деца , е сътрудничил на доста украински и интернационалните медии. През 2014 година при започване на войната на Киев против проруските сепаратисти, подкрепяни от Москва, в Източна Украйна, той съумя да избяга от Иловайск, в югоизточната част на страната, който по това време беше обсаден и където стотици украински военни бяха убити за няколко дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР