Опитният футболист Даниел Младенов напусна Етър, информираха от клуба на

...
Опитният футболист Даниел Младенов напусна Етър, информираха от клуба на
Коментари Харесай

Дани Младенов: Много ми е тягостно, че си тръгвам от Етър

Опитният футболист Даниел Младенов напусна Етър, осведомиха от клуба на формалния си уебсайт, изтъквайки, че е получил няколко предложения, в това число и от чужбина. Двете страни оформиха раздялата по взаимно единодушие. 32-годишният Младенов даде изявление за “Велико Търново спорт”, в което изясни аргументите за раздялата и призна, че Етър вечно остава в сърцето му.

 Голмайсторът на Етър публично напусна клуба, " болярите " му благодариха

– Дани, по какъв начин и за какво се стигна до раздялата ти с Етър?
– Във футбола и в живота като цяло се стига от време на време до тези моменти. Не са приятни, тъй като Етър е един от тимовете, в които съм се чувствал най-добре. Играл съм в 12 тима в кариерата си, само че единствено в три съм се чувствал в действителност прелестно, Етър е един от тях. За раздялата – въпреки всичко футболът е до време и от време на време оферти от финансова позиция са значими. Имам семейство, към този момент съм на 32 години и е обикновено да потърся по-добри финансови условия.

– Доколкото разбрахме, имаш оферта от чужбина?
– Да, имам две предложения от чужбина и две от България. Тепърва ще премислям, като желанието ми е да играя в чужбина. Но нищо няма несъмнено, до момента в който не подпиша контракт.

– От кои страни са предложенията?
– Имам едно предложение от Австрия, ще го премислям по-сериозно. Имам и едно от по-екзотична страна, само че нищо не е на 100 %. Докато не станат нещата, не мога да съм сигурен. Ако този вид отпадне, с българските тимове съм се схванал.

– Как се разделяте, имаш настоящ контракт с Етър?
– Отидох при шефовете и обстойно говорихме по тематиката. Много съм признателен на Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, както и на всички останали в клуба, че реагираха бързо и за два дни взехме решение нещата. Все отново аз съм дал на Етър доста, а на мен Етър е дал още повече. Така че и двете страни сме дали един на различен и сметнахме, че е обикновено един състезател като има доста по-добра оферта, те да ме пуснат.

– Имаше обаче предпочитание да изиграеш и последните два мача, само че управлението на Етър не се съгласи…
– Да, желаех оптимално рано да ги уведомя, с цел да ми дадат “зелена светлина”. Казах им, че съм правилен и в случай че решат, оставащите два мача ще ги изиграя на 100 %. Който ме познава, знае, че съм мъжко момче. Но клубът реши, че може да не съм стимулиран в тези два мача и ще се вардя. Щом по този начин са решили, няма проблем. Искам да кажа, че ми е доста тягостно, че си потеглям, тъй като оставям в града доста другари.

Искам да благодаря на почитателите на Етър за поддръжката им към мен през тези две години! Оставям другари и в тима, неповторими момчета са и с някои от тях ще си останем другари до живот. С най-хубави усеща си потеглям от Етър. Има тимове, от които си тръгваш с неспокойствие, само че тук не е по този начин – даже не ми се потегля, само че това е животът.

– Да разбираме ли, че тръгването ти няма нищо общо с оставката на Росен Кирилов?
– Нищо общо няма, просто съответства денят. Причината е, че имам предложение от различен клуб.

– Накъде отива Етър, ще излезе ли от тази рецесия?
– Вчера е имало УС, там по-добре са разискали нещата. Аз ще кажа, че в случай че има финанси и финансирането е постоянно, ще има и футбол. Най-важното нещо в спорта са парите и в случай че всичко е добре, Етър с почитателите си и с тези момчета в съблекалнята, с новите попълнения, няма да има проблем да остане в групата. Аз го поисквам и на тима, и на почитателите – да вървят нагоре.

Имаше една година при Красимир Балъков, в която се усещах все едно не съм в България… Нещата бяха на доста високо равнище и всички видяха, че усещаме наслаждение от футбола. Сега сега нещата са радикално разнообразни. Самите играчи усещаме, че този футбол, който играем, не се харесва на почитателите. Не се харесва и на нас самите. Неслучайно станаха тези дрязги и скарвания. Това не е инцидентно, то е плод на цялата ни игра. Етър сега не е добре, само че нещата ще се оправят единствено с победи. Ако финансирането е постоянно и несъмнено, няма да има никакъв проблем.

– Ще следиш ли отсега нататък Етър?
– Разбира се. Аз споделих, че имам три тима, които са останали в сърцето ми – това са Левски, Пирин (Благоевград) и Етър. Винаги ги проследявам, нека и трите тима да вървят нагоре и това, което желаят, да им се случи!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР