Опитните градинари знаят няколко трика за увеличаване на реколтата от

...
Опитните градинари знаят няколко трика за увеличаване на реколтата от
Коментари Харесай

Тайната на старите хора за богата реколта от картофи

Опитните градинари знаят няколко трика за увеличение на реколтата от картофи.

Но тайната на дядо постоянно дава резултат, написа

Засаждане на картофите

Първо, времето наложително би трябвало да е топло. Картофите не могат да устоят на заледяване.

Веднага откакто почвата се затопли до 7 градуса на дълбочина от 10 градуса, може да се пристъпи към засаждане на картофите.

Някои начинаещи градинари позволяват една основна неточност при засаждане на картофите - те откъсват първите кълнове. Смята се, че тази процедура е нужна, с цел да "се разсънят " останалите кълнове. Но това е огромна неточност и в последна сметка картофите може въобще да не покълнат.

Също по този начин, не пестете грудки при саденето. Факт е, че някои градинари разрязват картофите на части, с цел да засадят повече. Но това не е желателно. Има огромен риск грудките просто да стартират да гният в земята.

Картофите не би трябвало да се засаждат прекомерно надълбоко, те се нуждаят от въздух. Дупките не би трябвало да по-дълбоки от 5-8 сантиметра.

Освен това би трябвало да се има поради, че картофите се нуждаят от поливане и наторяване. Но би трябвало да излеете продукта (тор, вода) не върху растението, а в браздата.

В непосредственост до лехите можете да засадите грах или фасул, които отделят азот в почвата. Това вещество е належащо за вярното образуване на грудките.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР