Опитите за приемане и налагане на Истанбулската конвенция не само

...
Опитите за приемане и налагане на Истанбулската конвенция не само
Коментари Харесай

Нинова към българските евродепутати: Да защитим Конституцията, българското семейство и българските деца

Опитите за приемане и налагане на Истанбулската спогодба освен че не са спрели, само че се ускоряват. Преди няколко часа получихме информацията, че на следващия ден, в Европейския парламент, ще се гласоподава значима резолюция, с която се желае от Съда на Европейския съюз да даде процедура, по която конвенцията да бъде подписана от Европейски Съюз като цяло. Осем европейски страни не поддържат Истанбулската спогодба - България, Чехия, Унгария, Латвия, Люксембург, Литва, Словакия и Англия. Ако се стигне до сключване на конвенцията от името на Европейски Съюз, което се желае в тази резолюция до Съда на Европейски Съюз, по силата на контракта за действие на съюза, такова съглашение ще има обвързваща мощ за страните членки. Ако на следващия ден се гласоподава тази резолюция и се даде процедура за сключване на Истанбулската спогодба от името на Европейски Съюз и тя се подпише, то тя ще важи и за България.
Обръщам се с апел към всички български евродепутати, от всички партии. В последния месец видяхме в българските учебни заведения анкети, в които децата трябваше да се дефинират като " момиче ", " момче " или " нещо друго ". Видяхме други документи в детски градини и учебни заведения, съгласно които не сме майки и татковци, а " родител 1 " и " родител 2 ". Призовавам всички сътрудници. Ние сме разнообразни политически, ние сме разнообразни и идеологически, само че това е миг, в който да покажем, че над всички нас стои Конституцията на Република България. Призовавам ги да гласоподават срещу, с цел да защитят Конституцията ни, българското семейство и българските деца.
В началото сме на акция за европейски избори. Истинският диалог, същинските тематики за бъдещето на Европа са други - стопанската система на Европа, неравенствата, разликите сред страните членки, приходи, обществена правдивост. Това са значителните тематики за бъдещето на общия ни европейски дом.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР