Опитите на американските законодатели да забранят на държавните органи да

...
Опитите на американските законодатели да забранят на държавните органи да
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ е против забраната на вратички в закона за следене на телефоните

Опитите на американските законодатели да забранят на държавните органи да наблюдават жителите без заповед за обиск се сблъскват с вътрешното опълчване на Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединени американски щати, една от най-големите спецслужби в страната.

За това оповестява Wired.

Предполагаемата корекция има за цел да забрани на ведомствата, в това число и на АНС, да получават данни от фирмите за местонахождение, без да имат съответна заповед в съда.

Поправката беше утвърдена от Камарата на представителите при гласуването в хода на разглеждането на Закона за бюджетните заеми за националната защита - най-важния законопроект, който дефинира бюджета на Пентагона. В Сената обаче към момента не престават договарянията за това, какви разпореждания ще бъдат включени в тяхната версия на законопроекта.

Този законопроект скоро ще бъде импортиран още веднъж в Сената.

Американците са все по-загрижени за отбраната на конституционните им права в ераа на цифровизацията и законодателното обезпечаване на гаранции против изземването на данни от страна на държавното управление намира необятна поддръжка измежду популацията.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР