Опити да бъдат пренесени общо 785 000 къса контрабандни цигари

...
Опити да бъдат пренесени общо 785 000 къса контрабандни цигари
Коментари Харесай

785 000 къса контрабандни цигари откриха митничари

Опити да бъдат пренесени общо 785 000 къса контрабандни цигари предотвратиха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при две обособени инспекции на микробус и товарен автомобил, влизащи в страната от Турция.

В единия от случаите, на 20.01.2024 година, на пункта идва микробус с турска регистрация. Шофьорът – турски жител, показва документи за транспортираната стока – картонени чаши от Турция за Нидерландия. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която сред кашоните с заявена стока са открити 55 кашона с цигари. Открити са 34 900 кутии (698 000 къса) цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите произведения на стойност 219 870 лв. са арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура–Хасково. Шофьорът е притеглен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лв. и възбрана да напуща рамките на страната, с изключение на с разрешението на прокурор.

В същия ден, в товарен автомобил, митническите чиновници откриват 4350 кутии (87 000 къса ) цигари, укрити измежду транспортирания товар - алуминиеви профили. Превозното средство е пътувало от Турция за Германия. Цигарите са арестувани. На водача - турски жител, е формиран акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР