Опитате ли веднъж това домашно руло, няма да погледнете купешките,

...
Опитате ли веднъж това домашно руло, няма да погледнете купешките,
Коментари Харесай

Руло с какао и сладко от сливи и орехи

Опитате ли един път това домашно руло, няма да погледнете купешките, подсигуряваме

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр. огромни
● захар - 6 с.л.
● брашно - 6 с.л.
● бакпулвер - 1 ч.л.
● ванилия - 1 ампула течна
● кора - от ½ лимон
● какао - 1 с.л.
● сол - 1 малко щипка
● пудра захар - 1 с.л.
● орехи - ½ ч.ч
● сладко от сливи - 1 малко бурканче /домашно/

Начин на подготвяне

Слагаме яйцата на стайна температура, преди да почнем да вършим рулото. Използвала съм огромни домашни яйца. Отделят се белтъците от жълтъците в обособени купи. Купите би трябвало да са сухи.

Пресяваме брашното настрана и го смесваме с пудрата захар. Отделяме го за ни е готово.

Белтъците с дребна щипката сол се разрушават на сняг благодарение на миксер, като разрушаваме дълготрайно. В другата купа при жълтъците отмерваме тъкмо 6 с.л. бяла захар и разрушаваме с миксера. Трябва хубаво да ги разбием, тъй че да са разтопи захарта.

Настъргваме на дребното ренде ½ кора от жълт лимон. Ако имате такова за цитруси, използвайте него, в случай че не - нормално.

Прибавяме при жълтъците ванилията и лимоновата кора. Лъжица по лъжица прибавяме брашното в сместа. Смесваме смесите от двете купи дружно. Разбъркваме деликатно с шпатула.

Слагаме хартия за печене в тавата на фурната. Изсипваме сметта отмерено и заглаждаме. Печем в загрята на 190 градуса фурна за към 9-10 мен.

След като изпечем рулото, го отлепваме деликатно от хартията. Обръщаме го върху забрадка леко влажна. Навиваме го с кърпата и го оставяме по този начин, до момента в който изстине. После го отвиваме и го мажем с домашно сладко от сливи.

Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за смилане. Нужни са ни към ½ ч.ч смлени. Поръсваме с орехи върху намазаното сладко. Навиваме рулото с кърпата.

Слагаме рулото в табла или продълговата паница. Поръсваме първо с пудра захар щедро по дължина благодарение на цедилка. После поръсваме със същото количество какао.

Режем и сервираме.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР