Опит да премахнат дългогодишен павилион за дюнери в столичния квартал

...
Опит да премахнат дългогодишен павилион за дюнери в столичния квартал
Коментари Харесай

Напрежение в квартал „Изток“ при опит да затворят дюнерджийница

Опит да отстранен дълготраен павилион за дюнери в столичния квартал „ Изток “ провокира неодобрение и напрежение. Временният обект се намира тъкмо зад постройката на читалището и бившето кино на ул. „ Жолио Кюри “. На място има и чиновници на реда.

Наемателят упорства помещението да не се затваря. Той е безапелационен, че желае да види правосъдни документи, които да удостоверят, че служителите на реда имат право да затворят комерсиалния обект.

„ Престанете да ми показвате тази заповед на кмета. Тя не удостоверява нищо. Нека се издаде Административен акт, който да влезе в съда. Когато съдът постанови затваряне – нямам срещу. Елате и ме затворете “, добави мъжът.

На място са изпратели чиновници на общината, дружно с техници, които да пресечен подаването на ток и вода. От р-н „ Изток “ упорстват, че има издадена заповед за затварянето на павилиона.

Според живущите в квартала от заведението непрекъснато се носят дим и миризми. Те нямат срещу работата на обекта, само че да бъде по разпоредбите. Според тях би трябвало да се инсталират филтри на комините и да се построи санитария.

Други споделиха, че упорстват да не се затваря заведението, тъй като е център за връзка в квартала, където се събират деца и възрастни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР