Оперирах Жоро Илиев и сложих ново тъпанче на Бай Миле.

...
Оперирах Жоро Илиев и сложих ново тъпанче на Бай Миле.
Коментари Харесай

Проф. Георги Едрев: Оперирах Жоро Илиев и сложих ново тъпанче на Бай Миле

" Оперирах Жоро Илиев и сложих ново тъпанче на Бай Миле. И доста други хора съм оперирал, тези не са най-известните. " Думите са на доктор номер едно по " Уши, нос и гърло " проф. Георги Едрев, който единствено преди дни навърши достолепните 75 години! Професорът е роден на 2 април в Силистра, приключил е медицина в София, а по-късно специализира хирургия на ухото в Санкт Петербург, Москва и Сан Франциско. Доктор е на медицинските науки, член на Европейската асоциация по отология и невроотология. Признат от Запада за един от най-хубавите експерти в международен мащаб.

" Много си обичам работата. И даже фактът, че може би би трябвало да се пенсионирам, не ме плаши. Ето, от няколко години и музата ме споходи - на 64 започнах да пиша и това ме прави благополучен ", установи Едрев.

Не единствено в този момент, само че и преди националният ни съветник по оториноларингология се е сблъсквал с доста комплицирани интервенции, с които се е справял ослепително, оповестява " България Днес ".

" Да, правилно е, че съм оперирал ухото на Милчо Бонев - Бай Миле. Доведоха ми го след един бомбен атентат, 2011 година беше, във входа на кооперацията му е станал и тъпанчето му пострада съдбовно ", споделя докторът. " Беше доста изпълнителен пациент. Тъпанчето в ухото му липсваше. Наложи се да му сложим ново. Операцията мина без затруднения, а той изобщо не се опасяваше и се държеше обикновено. Но не обичам да приказвам с пациенти за персонални работи. Оперирал съм доста обществени персони, само че тъй като този човек не е жив, по тази причина го загатвам. Не мога да ви кажа други имена на хора, които, като се прочетат и след това, нали разбирате... Това е клюкарско, а и ми пада имиджът. Лекарската работа би трябвало въпреки всичко да е дискретна ", показа ни доктор Едрев, който е оперирал и сливиците на Георги Илиев, боса на ВИС-2.

" Да, и той ми беше пациент, само че много бързо мина интервенцията. В осем часа го оперирах с обща анестезия - в 10 часа той стана и си отиде с колата. Е, водачът му го взе, само че не изиска нито аналгин, нищо, не се оплака въобще от болката. После към този момент не го видях. Направи ми усещане, че момчето е доста тъкмо и акуратно, доста самоуверено ", добави описа си за хора от подземния свят проф. Едрев.

Освен тях професорът е лекувал и президента Петър Стоянов, Огнян Герджиков, Надежда Михайлова и доста други.

" Известен български публицист 18 години си беше пазил ухото от вода поради продупчено тъпанче. Дойде при мен и се оказа, че има не дупка, а удебеление на костта на тъпанчето ", смее се Едрев.

По време на Лукановата зима лечебните заведения напълно обедняват. При доктор Едрев идва млада жена от Русе с цирей на шията. Той я оперира, само че защото не разполага с материали, които да потвърдят или отхвърлят диагнозата, я връща в родния й град. След 6 месеца циреят се възобновява. Майката на пациентката отишла при Ванга, която я посъветвала: " Ще идете при доктор Едрев, в този момент болничното заведение се е замогнала и той ще сложи диагнозата ". Така стана, оправихме дамата, спомня си професорът.

" Аз съм изрично срещу изнудването на пациентите, само че в случай че някой от тях реши да благодари, откакто съм му оказал помощ, няма да откажа ", смее се Едрев.

Във времената на соца, когато са позволени единствено благодарности под формата на букети или шоколадови произведения, докторът е отказвал и други дарове.

" Много хора в провинцията отглеждаха агнета и свине и при изписването ме канеха: " Докторе, ела на открито да си получиш " букета ". Категорично не съм се възползвал ", смее се професорът.

От доста години доктор Едрев е щастливо женен за лекарката Димитрина. Резултатът от тяхната обич е момче на име Георги-младши.

" Одрал ми е освен името, само че и кожата. Двамата имаме еднообразно пухкави ръце и крайници и не можем да носим остри обувки ", изяснява с нескрита горделивост лекарят.

Иначе Георги-старши е и образцов брачен партньор. Помага на жена си най-вече с бързо гладене. " Гладя всевъзможни облекла, освен това доста усърдно, по този начин се стоварвам най-добре. "

На въпроса може ли да зашие копче на ризата си, дава отговор: " Мога. Като дете точно аз шиех спуканите топки, когато играехме футбол в махалата. Но не мога други неща, измежду които е готвенето да вземем за пример ", смее се огромният ни хирург.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР