Операция срещу автокрадците и криминалния контингент по тази линия на

...
Операция срещу автокрадците и криминалния контингент по тази линия на
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: МВР удари автокрадците. Арестувани са емблематични лица – Шумахера, Лъвицата, Бабичката

Операция против автокрадците и престъпния контингент по тази линия на престъпност стартира от сутринта Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и националното разследване, предава Lupa.bg. Тя е по предписание на основния прокурор Иван Гешев и се организира в пет града – София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница. Рано сутринта от домовете им са изведени 30 души, които са били разследвани и съдени за автокражби. Обект на акция „ Автоджамбази “ са знакови имена като Митьо Черния, Белязания, Шумахера, Лъвицата, Каската, Бабичката.
Претърсват се и голям брой адреси. Като екипи на полицията и прокуратурата са влезнали в няколко автосервиза в Пернишко. Предполага се, че в тях са разфасовани крадени в София коли. Освен това жандармерия има и пред автокъщи в Дупница.
В миньорския град е една от най-оборотите групи автокрадци. Тя отмъква както модерните кийлес коли, по този начин и по-стари коли.
Във Варна пък дейностите са свързани с разбиването на канала за експорт на крадени коли, които се пласирали в Близкия Изток, Русия и някогашните републики на Оперативно-наблюдателно дело.
По-късно от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи ще оповестят повече детайлности за акцията.
По неофициална информация обект на акцията са най-малко 30 души.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР