Операционната система Android 4.4, получила “сладкото“ наименование KitKat, стартира през

...
Операционната система Android 4.4, получила “сладкото“ наименование KitKat, стартира през
Коментари Харесай

10 години по-късно: Google прекратява поддръжката на Android 4.4 KitKat

Операционната система Android 4.4, получила “сладкото “ название KitKat, започва през 2013 година Изминаха 10 години — и Гугъл разгласи края на поддръжката за Android 4.4 KitKat.

Какво значи това?

От август 2023 година устройствата с Android 4.4 KitKat към този момент няма да получават актуализации на Гугъл Play Services, което може да докара до лимитирана функционалност или въобще липса на функционалност от страна на някои приложения. Ето за какво е по-добре притежателите на джаджите с остарялата версия на операционната система да надградят до по-нова.

Според Гугъл броят на дейните устройства с Android 4.4 KitKat е под 1%. Но като се има поради, че обсегът на Android е към 3 милиарда джаджи, 1% са 30 милиона смарт телефона, таблети и други устройства.

KitKat беше една от основните версии на Android. Той показа значими функционалности: имерсионни пълноекранни режими, интеграция на заоблачен щемпел и Гугъл Now на началния екран. Прекратяването на поддръжката на по-старите версии на операционната система разрешава по-бързото създаване и внедряване на нови функционалности.

През 2021 година Гугъл приключи поддръжката на Android 4.1 – 4.3.1 Jelly Bean. След това беше Android 5.0 Lollipop, която беше пусната през 2014 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР