OpenAI стартира своя GPT Store - онлайн пазар, на който

...
OpenAI стартира своя GPT Store - онлайн пазар, на който
Коментари Харесай

OpenAI пусна магазин за персонализирани чатботове

OpenAI започва своя GPT Store - онлайн пазар, на който платените консуматори на ChatGPT могат да купуват и продават профилирани чатботове, основани на езикови модели.

Компанията, чийто извънредно известен артикул ChatGPT оказа помощ за взрива в региона на изкуствения разсъдък, към този момент предлага персонализирани принадлежности посредством платената си услуга ChatGPT Plus. Новият магазин ще разреши на потребителите да оферират и да печелят от по-широк набор от технологии, оповестява BBC.

Чрез новите модели ще могат да се създават виртуални асистенти със лична характерност, в това число профилирани в договаряния за заплата, основаване на проекти за уроци и създаване на предписания. В блогпост, обявяващ стартирането, OpenAI съобщи, че към този момент са основани над 3 млн. персонализирани версии. Тя също по този начин сподели, че възнамерява всяка седмица да акцентира най-полезните принадлежности.

Магазинът е сравняван с този за приложения на Apple, като предизвиква нови разработки в региона на AI от по-широк кръг консуматори. Meta също предлага чатботове с разнообразни характерности.

Първоначално GPT Store трябваше да бъде открит през ноември, преди стартирането му да се забави заради вътрешни разтърсвания в компанията в края на предходната година, когато бордът на уволни Сам Алтман. Той си върна поста основен изпълнителен шеф седмица по-късно след всеобщо овакантяване на чиновници.

Компанията съобщи, че през първото тримесечие на тази година ще започва стратегия за шерване на приходите, посредством която на разработчиците ще се заплаща въз основа на ангажираността на потребителите с техните принадлежности. " Всеки може елементарно да сътвори собствен личен GPT - не се изисква шифроване ", написа OpenAI в обява в блога си.

В прессъобщението, съпътстващо стартирането на магазина, компанията посочи няколко към този момент предлагани продукта, в това число такива от приложението за дизайн Canva и приложението за туризъм AllTrails.

Новият магазин е наличен за клиентите на премиум услугите ChatGPT Plus и Enterprise, както и за новото абонаментно равнище, наречено Team, което коства 25 $ месечно за всеки консуматор. Абонатите на Team могат също по този начин да основават персонализирани GPT за потребностите на екипа си.

По време на откриващия демонстрационен ден за разработчици Алтман заяви, че ще покрие правните им разноски, защото те могат да нарушат закона за авторското право при основаването на артикули.

Компанията е била съдена неведнъж за хипотетично нарушение на авторските права, защото е употребила текстове от непознати източници за образование на своите огромни езикови модели. В началото на януари Алтман съобщи, че е " невероятно " да се сътвори ChatGPT, без да се включи авторски материал в корпуса за образование на изкуствения разсъдък.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР