Опечален вдовец съди производител на медицински изделия, твърдейки, че устройството

...
Опечален вдовец съди производител на медицински изделия, твърдейки, че устройството
Коментари Харесай

Пациент с рак на дебелото черво почина, след като хирургически робот прогори дупка в органите: съдебен процес

Опечален вдовец съди производител на медицински произведения, потвърждавайки, че устройството му е прогорило дупка в органите на брачната половинка му по време на процедура за лекуване на нейния рак на дебелото черво, което в последна сметка води до нейната гибел.

Харви Сулцер, брачният партньор на починалата Сандра Сулцер, заведе дело на 6 февруари против Intuitive Surgical (IS), потвърждавайки, че жена му е претърпяла здравословни затруднения след процедура, осъществена от техния хирургически робот.

Сандра претърпя интервенция в районната болница Baptist Health Boca Raton през септември 2021 година за лекуване на рак на дебелото черво благодарение на робота da Vinci, устройство с доста ръце и дистанционно управление, съгласно делото.

Устройството се популяризира, „ с цел да разреши точност оттатък границите на човешката ръка “, като е „ проектирано да обезпечи на хирурзите естествена умелост, до момента в който работят през дребни сечения “, което разрешава минимално инвазивни процедури.

Искът твърди, че устройството е пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР