„Опасността от нова и много по-страшна вълна на коронавируса не

...
„Опасността от нова и много по-страшна вълна на коронавируса не
Коментари Харесай

Посланикът ни в Индия: Опасността от нова и много по-страшна COVID вълна не е отминала

„ Опасността от нова и доста по-страшна вълна на ковид не е отминала нито за Европа, нито за света “, счита българският дипломат в Индия Елеонора Димитрова. В предаването „ 120 минути “ тя описа за невижданата филантропична и здравна рецесия, в която се намира страната поради COVID-19.

„ Това е голяма покруса за хората. В Индия се случва тъкмо това, което минимум сме предполагали. Всички бяхме повярвали, че неприятното е зад тила ни, че обстановката е овладяна в огромна степен “, сподели Димитрова.

Тя даде образец със заболеваемостта в Индия – в средата на февруари там се записват по към 11 хиляди нови случая на ден. В средата на април те към този момент са над 250 хиляди на ден, а в последните 10 дни – Индия открива по към 400 000 нови случая на ден.

„ Невъзможно е да се откри болнично легло, изключително за интензивно лекуване. Почти невероятно е да се откри легло за каквото и да е друго заболяване “, споделя Димитрова.

„ Това, което се случва тук, директно ни касае и би трябвало да се следи от близо. Коронавирусът беше отдалечен проблем, а за една година се популяризира по целия свят. Разстоянията се съкратяват доста “, сподели още посланикът.

По думите й най-обезпокояващо е, че няма никакви данни за появилите се разновидности. Все още не е ясно дали те са по-заразни и по-опасни от към този момент познатите.

Проблемът не е стеснен единствено в Индия, а се простира и върху прилежащите й страни. „ За последните 14 дни Непал бележи 450% растеж на новите случаи на COVID-19 и 450% растеж на смъртните случаи “, сподели Димитрова. Положението е същото в Шри Ланка и Малдивите.

„ Краткосрочните прогнози за Индия не са положителни. Не знам какво ще се случи в идните седмици и месеци “, сподели Димитрова.

Тя счита, че предстоят доста тежки месеци за страната, като възобновяване ще е извънредно постепенно.

Димитрова насочи и зов към българските жители никога да не пътуват до Индия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР