Опасно кръгово кръстовище, пресичащо най-натоварените улици в Благоевград, създава предпоставка

...
Опасно кръгово кръстовище, пресичащо най-натоварените улици в Благоевград, създава предпоставка
Коментари Харесай

Специалисти: Опасно кръгово кръстовище трябва да бъде премахнато

Опасно кръгово кръстовище, пресичащо най-натоварените улици в Благоевград, основава причина за произшествия с пешеходци и блокира града в най-натоварените от коли часове. За това алармират автомобилните експерти в регионалния център,съобщи Българска национална телевизия. Според тях кръговото кръстовище би трябвало да бъде отстранено напълно и регионът да се контролира по различен метод.

Временното кръгово кръстовище пресичащо булевардите " Димитър Солунски " и " Васил Левски " е едно от най-честите места, където нападателните и нетърпеливи водачи основават рискови обстановки. На мястото от години има инсталирана светофарна уредба, която обаче е изключена и не работи.

" Трябва да се отстрани по допустимо най-бързия метод, да се пусне светофарната уредба, там светофарният цикъл е доста добре надъхан, има си лента за ляво, лента за дясно и напряко, строго регламентирано е прекосяването, тъй че не виждам за какво беше направено това кръгово придвижване.

Другото е че на кръговото има жп прелез, при прекосяването му колите не изчакват и минават напряко в кръговото и там изчакват. Хората си стопират вътре в кръстовището, в кръговото, пускат си спешни и си пазарят ", съобщи Георги Бързаков, авто специалист.

Вече няколко години поради неналичието на задоволително добра регулация, кръговото кръстовище на бул. " Димитър Солунски " е едно от най-натоварените в града, а както сами може да видите, произшествия не липсват.

От Благоевградска община обясниха, че към този момент е направен план за въпросното кръстовище, като е планувано от краткотрайно то да стане непрекъснато. От там плануват още до края на 2023 година, кръстовището да бъде направено по всички европейски условия, с цел да няма произшествия.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР