Опасно е морето днес. Всички, които тръгват към Черноморието, трябва

...
Опасно е морето днес. Всички, които тръгват към Черноморието, трябва
Коментари Харесай

Спасителите предупреждават: Българското Черноморие ще бъде опасно идните дни

Опасно е морето през днешния ден. Всички, които потеглят към Черноморието, би трябвало да знаят, че по този начин ще бъде и през идващите дни. Морето крие рискови мъртви течения, които не се виждат с просто око. Вълнението ще стихне, само че не и подводните течения, които са доста присъщи за Черно море през месец август. А този уикенд ще е най-опасно, предизвестяват спасители.

 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Мъртвото неспокойствие е поредност от механични талази, които не са резултат на локални ветрове, а на по-далечни климатични системи. Образува се напълно покрай брега и е перпендикулярно на него. Обикновено то е необятно не повече от 5 м, а скоростта му е към 4-5 километра в час.

Мъртвото неспокойствие не се вижда с просто око, в случай че не познаваш избрани знаци и напълно не е за подценяване. Всяка година то взима по няколко жертви.

Вижте с какво би трябвало да се съобразяваме на плажа през август, когато постоянно има мъртво неспокойствие:
 Опасно мъртво неспокойствие по Черноморието Опасно мъртво неспокойствие по Черноморието
Август е един от най-опасните месеци на Черноморието. Сега морето крие рискови мъртви течения. Очаква се вълнението да стихне, само че това не значи, че...

Тази година черната статистика на плажното лято край Варна е много по-оптимистична от миналогодишната - до 6 август нямаше нито един смъртен случай от удавяне, което не се беше случвало от години. Което не би трябвало да успокоява туристите - през август къпането би трябвало да става с нараснало внимание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР