Опасните отпадъци, съхранявани под моста на магистрала „Струма" все още

...
Опасните отпадъци, съхранявани под моста на магистрала „Струма" все още
Коментари Харесай

Боклуците под моста на АМ Струма все още не са извозени

Опасните боклуци, съхранявани под моста на автомагистрала „ Струма " към момента не са извозени. Района под самия мост в действителност към този момент е изчистен, само че региона към автомагистралата продължава да тъне в отпадъци.
"За момента община Дупница е подхванала всички законови дейности - изпратили сме писмо за мнение към Министерство на околната среда и водите и респективно към РИОСВ-Перник във връзка с това наставление, тъй като считаме, че и закона не разрешава сега да почистим региона към автомагистралата. " Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Десислава Борисова, шеф отдел „ Екология " в община Дупница.
"В нашия случай причинителя на отпадъците е прочут, отпадъка има генезис, има охарактеризиране и се знае, че е от активността на компания „ Феникс " Дупница. При обстойната ни инспекция на 28-ми, със заповед на инж. Методи Чимев, кмет на община Дупница, сме създали един протокол, в който сме описали всеки боклук поотделно и тъкмо този протокол сме изпратили на министерството, то даде своето мнение и предписанието на Регионална инспекция за опазване на околната среда за следващи дейности ", сподели още Десислава Борисова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР