Опасните болести през летния сезон са изключително коварни, защото ние

...
Опасните болести през летния сезон са изключително коварни, защото ние
Коментари Харесай

Кои са опасните болести през летния сезон?

Опасните заболявания през летния сезон са извънредно подли, тъй като ние елементарно ги подценяваме, замечтани в жегата за предстоящата отпуска. Обикновено си мислим, че здравото ваканционно въодушевление ни е обезпечено от свежия въздух, топлите слънчеви лъчи и множеството витамини, които одобряваме, само че за жалост истината е надалеч по-различна. При все че е топло, някои болести като отит и ангина могат да ни повалят и през този сезон. Именно през това време на годината поражда голям риск от тези сезонни болести.

Ангината от дълго време се е трансформирала в неразделна част от най-честите летни заболявания. За да си „ осигурим “ ангина, не са нужни огромни старания – задоволително е просто да се напечем добре на слънце, след което да потърсим прохладата на морската вода или под душа. Рязката промяна на температурата благоприятства бързото размножаване на бактериите в сливиците.

Освен това парадайс за ангината са и газираните питиета, които през лятото одобряваме в големи количества. Заради дразненето, което предизвикват мехурчетата на лигавицата на гърлото, проникването на бактериите става по-лесно. Вирусната ангина нормално отминава най-много за 7 дни. Микробиолозите поучават медиците да създадат експресен тест за стрептококи на пациентите си, преди да прибегнат до изписването на антибиотик.

Макар необятно публикуваното разбиране, че отитът е детско заболяване, в нередки случаи и възрастните попадат под ударите му. Идеална среда за разпространението на ушни инфекции е включеният климатик, внезапните температурни промени, къпането в топла вода и мощният вятър. Най-добре е при най-малкия дискомфорт, който усетите в ухото си, да се посъветвате с доктор.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР