Опасни отломки падат от покрив на кооперация на оживения площад

...
Опасни отломки падат от покрив на кооперация на оживения площад
Коментари Харесай

Опасни отломки падат от покрив на кооперация в София

Опасни парчета падат от покрив на кооперация на оживения площад „ Журналист” в София. При един от последните произшествия млад мъж се е разминал на сантиметри от падналата мазилка, оповестява.

На 3 декември Елвис Сергеев е на работа в магазина за ключове на площад „ Журналист”. Излиза начело да изпуши една цигара, а откакто си влиза назад, чува строполясване. Голямото парче мазилка паднало върху тентата над магазина. Там, където преди секунди е бил Елвис. „ Много хора от квартала ме познават. Казват, че Господ ме е от спасил”, разяснява той.

Три дни след случая част от падналите парчета към момента са на тротоара. Има и следи от ограничаваща лента. Разпънали я хора, които работят в региона. „ Аз съм тук година и половина. Няма безусловно никаква реакция за този интервал, в който това стартира да пада”, прибавя той.

Преди този случай, през март, от същата частна постройка се къса парче от фасадата. Тогава общинският консултант Борис Бонев стартира да праща сигнали до институциите. „ Голямата подигравка идва на 3 декември, когато в действителност това парче пада, тъй като навръх 3 декември аз, като общински консултант, получавам отговор от регион „ Лозенец”. Информират ме, че е осъществена инспекция през месец ноември и падащата мазилка е отстранена, няма заплаха и всичко е наред”, сподели той.

„ Когато погледнем една фасада, е мъчно да се дефинира дали нещо ще падне всеки един миг от нея. Когато сътрудниците са ходили там, нещата са изглеждали стабилни”, съобщи Константин Павлов - кмет на регион „ Лозенец ".

Така се оказва, че е отговорност на притежателите на постройката да я поддържат обезопасена. „ Имам уверението, че ще вземат мерки”, сподели Павлов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР