Опасна площадката заплашва живота и здравето на децата в Морската

...
Опасна площадката заплашва живота и здравето на децата в Морската
Коментари Харесай

Опасна детска площадка в Морската градина

Опасна площадката заплашва живота и здравето на децата в Морската градина във Варна. За нея сигнализираха читатели на Varna24.bg .

Репортерска инспекция откри, че на огромната площадка (между Алеята на Възрожденците и Детския кът) в Приморския парк някои от катерушките са счупени, като има и такива, на които отчупената пластмаса е оставила остри ръбове. Това ги прави доста рискови, защото там децата могат да се надраскат и даже да се наранят, причинявайки си  дълбока рана.

Има и скъсани въжета, които поддържат огромна структура за катерене, изтъркано е изкуственото покритие пред пързалките и други

Най-опасни са стърчащи болтове, останали от изкъртени уреди за игра. Те са като ножове и единствено положителната самодива до в този момент е спасявала някое дете да не се препъне в тях или бягайки да падне и да си удари главата в болтовете.

Всяко нещо се чупи - без значение дали от вандали, дали от остаряване на материала, който е подложен на дъжд и зной. Трябва непрекъсната поддръжка, разясняват варненци.

Хората упорстват да се сътвори специфичен отдел към общинската администрация, който от време на време да обикаля по детските площадки, да ги инспектира и в случай че е нужно, те да бъдат незабавно ремонтирани или сменени, с цел да не стане от играчка - плачка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР