Опасенията за новия вид вирус наречен от медии и специалисти

...
Опасенията за новия вид вирус наречен от медии и специалисти
Коментари Харесай

Очаква ли се нова ваксина срещу Омикрон

Опасенията за новия тип вирус наименуван от медии и експерти Омикрон, стават все по-големи. Какви са разновидностите за деяние, по какъв начин да се предотврати повторна пандемия и дали сегашните ваксини биха били ефикасни за Омикрон, хората си задават доста от тези въпроси.
Pfizer към този момент е почнала работа по версия на имунизацията си против COVID-19, ориентирана особено към варианта Омикрон, съобщи в понеделник основният изпълнителен шеф на американския производител на медикаменти Алберт Бурла.

В понеделник Световната здравна организация предизвести, че новият вид на COVID-19 съставлява „много висок“ риск в международен мащаб.

Бурла съобщи, че също по този начин е „много уверен“, че неотдавна показаното антивирусно хапче на Pfizer ще работи като лекуване на инфекциите, породени от разновидностите, в това число Oмикрон.

Доказано е, че измежду новозаразени пациенти с висок риск, лекувани в границите на три дни от появяването на признаците, хапчето на Pfizer понижава хоспитализацията или смъртните случаи с близо 90 %.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР