Най-малко 15 души са загинали при автобусна катастрофа в Мексико

...
Опасенията са, че най-малко 15 души са загинали, а други
Коментари Харесай

Опасенията са, че най-малко 15 души са загинали, а други 21 са ранени при автобусна катастрофа в крайбрежния мексикански щат Наярит, съобщиха държавните власти.

Катастрофата е станала в ранните часове на четвъртък близо до Баранка Бланка на магистралата извън столицата на щата Тепик, казаха служители.

Елитният пътнически автобус е тръгнал от Мексико Сити и се е насочил към Тихуана, съобщават местните медии.

„На мястото на инцидента имаше 21 ранени хора на различни възрасти, на които беше оказана помощ, както и 15 души, за които се предполага, че са без признаци на живот“, казаха Гражданската защита на Наярит и пожарникарите в публикация в социалните медии в четвъртък . „В момента се работи за премахването им от сайта.“

Изображения, споделени онлайн от служители на Nayarit, показват линейки, наредени покрай магистралата.

Инцидентът е един от последните случаи на смъртоносни катастрофи, които са убили десетки хора, подчертавайки опасностите от стръмни и ветровити пътища, където смъртните случаи са чести.

Миналия месец 27 души бяха убити, след като автобус катастрофира от път и в пропаст в южния мексикански щат Оахака.

През април 18 души загинаха, когато автобус падна от скала в западно Мексико. През декември 2021 г. камион, превозващ около 166 души, катастрофира в щата Чиапас, убивайки 54 души и ранявайки десетки други.

Убитите при инцидента през декември 2021 г. бяха предимно мигранти, плътно натъпкани в камиона, което подчертава опасните условия, пред които често се изправят, когато се опитват да пътуват нелегално през страни от Латинска Америка, като Мексико.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР