Опасенията от ескалация на напрежението между Израел и Иран нарастват.Германската

...
Опасенията от ескалация на напрежението между Израел и Иран нарастват.Германската
Коментари Харесай

Байдън обеща желязна подкрепа за Израел, ако Иран атакува, a Lufhansa спира полетите до Техеран

Опасенията от ескалация на напрежението сред Израел и Иран нарастват.

Германската самолетна компания Lufthansa заяви, че краткотрайно стопира всички полети от и до иранската столица Техеран.

От авиопревозвача разясняват, че решението е взето след деликатен разбор и поради " актуалната обстановка в Близкия изток ".

Държавите в района и Съединени американски щати наблюдават ситуацията с нараснало внимание и се приготвят за възможна офанзива на Иран.

Американският президент Джо Байдън даде обещание " желязна " поддръжка за Израел, в случай че Иран извърши заканата си да отмъсти на еврейската страна поради удара против иранско консулство в Дамаск, при който починаха двама високопоставени генерали.

Байдън показва твърдата поддръжка на Съединени американски щати за Израел, макар обществените си рецензии към премиера Бенямин Нетаняху за цивилните жертви във войната на Израел против приетата от Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична формация „ Хамас “.

" Иран заплашва да предприеме офанзива против Израел. Нашият ангажимент към сигурността на Израел против тези закани от Иран и неговите подставени лица е стоманен. Ще създадем всичко допустимо, с цел да защитим сигурността на Израел ", споделя Байдън, представен от английската BBC.

Техеран заплашва да отмъсти за хипотетичен израелски удар в Дамаск преди 10 дни, При офанзивата бяха убити седем членове на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, измежду които върховен пълководец.

Опасенията за ескалация на напрежението се ускориха, откакто висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей предизвести преди дни, че " злият режим " на Израел " би трябвало да бъде осъден и ще бъде осъден ".

В неделя ирански чиновник предизвести, че посолствата на Израел " към този момент не са безвредни ", предполагайки, че постройка на консулство може да бъде допустима цел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР