Опасен мост по пътя за софийското село Храбърско и Петърч.

...
Опасен мост по пътя за софийското село Храбърско и Петърч.
Коментари Харесай

Опасен мост без парапет притесни местни

Опасен мост по пътя за софийското село Храбърско и Петърч. Жителите от региона се оплакват, че мостът е пропаднал и прогнил, а минаването по него е рисково. Вече няколко месеца реакция на институциите няма.

Под моста минава интернационалният път от София към Калотина. Мостът е пропаднал, в спешно положение е, поддал в избрани елементи, а парапетът липсва. Крайно време е АПИ да извърши незабавен ремонт. Това съобщи кметът на Божурище Георги Димов.

Мостът свързва общините Божурище и Костинброд.

„ Той е извънредно значим за двете общини. До АПИ пишем през три месеца. От тук всекидневно минават десетки тежкотоварни коли “, добави кметът на Костинброд Трайко Младенов.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ разясниха. Според тях мостът би трябвало да се поддържа от Община Божурище.

 „ Тези диспути ги водим с АПИ, откогато съм кмет. Такъв спор водихме и за пътя към село Пролеша. Ние направихме пътя, само че мостът си го направи АПИ, тъй като е техен ангажимент, както и при село Храбърско “, безапелационен е кметът на Божурище.

Милен Николов, гражданин на Храбърско, изпрати сигнала до bTV за положението на моста.

„ Няма парапет, има дупки. Сега стартират навявани и сега ни вали сняг. Довечера може да е доста заледено. Има заплаха някоя кола да се подхлъзне и да падне от моста “, разяснява той.

Местните са подготвени на пътни блокади, в случай че не се извърши ремонт на моста. Казват, че парапетът е паднал през юни месец.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР