Oпасен мост над натоварен път в софийския район „Кремиковци” застрашава

...
Oпасен мост над натоварен път в софийския район „Кремиковци” застрашава
Коментари Харесай

Голяма опасност дебне столични шофьори на натоварен път ВИДЕО

Oпасен мост над претрупан път в софийския регион „ Кремиковци” заплашва стотици водачи всеки ден. Намира се сред село Яна и град Бухово, оповестява Нова тв.

По него преди са минавали товарни вагони на някогашния цех „ Кремиковци”. Днес оборудването пустее и се разрушава.

„ Мостът е рисков. Преди няколко дни от него падна парче бетон. Той не се поддържа, откогато не работи цех „ Кремиковци”. На ден минават над 300 коли, както и рейсове на градския превоз.

Трябва да се вземат някакви ограничения, до момента в който някой не е пострадал”, сподели гражданин на град Бухово.

„ Вече съм кмет на село Яна от два месеца. Сигнали за този мост при мен не са постъпвали. И аз също имам терзания, когато преминавам под това съоръжение”, уточни кметът на село Яна Елеонора Ангелова.

„ Ние имаме информация, че мостът е рисков. На 11 декември сме свикали взаимна комисия със притежателя на оборудването. На тази комисия е открито, че парапетите на моста, както и колоните му са рискови.

Има ерозирала арматура и притежателят е поел ангажимент да отстрани рисковите детайли. Един от тях е отхвърлен още преди коледните празници”, изясни кметът на регион „ Кремиковци” Лилия Донкова.

„ Получихме наставления от община Кремиковци. Стартирахме развой, в който всички рискови колони бяха отстранени. Взехме решение да пристъпим към разрушаването на целия мост. Има степен на заплаха, само че самият надлез е здрав.

Проблемни са оградните платна. Пристъпваме обаче към цялостното му разрушаване”. Това изясни шефът на компанията, която стопанисва надлеза, Анелия Крушкова.

„ При всички случай придвижването ще би трябвало да се спре, до момента в който трае разрушаването на моста, най-малко за 2 дни”, уточни Трайчо Соколов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР