Опасен бетон: Внезапната евакуация в училище в Есекс предизвиква безпокойство у родителите и персонала

...
Но не е имало непосредствена опасност. Проблемите се нуждаят само
Коментари Харесай

Но не е имало непосредствена опасност. Проблемите се нуждаят само от адресиране с по-дългосрочен план за смекчаване, им беше казано от служители на Министерството на образованието през август.

Актуализираната оценка на риска дойде в четвъртък без предупреждение - разпореди евакуацията на всяка зона с наличие на RAAC.

Подсиленият автоклавен газобетон се разваля и оставя сградите податливи на срутване. Но г-н Сондърс остава да се чуди защо едва сега материалът се разглежда като непосредствена опасност за безопасността.

Изображение: Директор Джеймс Сондърс

Класните стаи, из които ни развеждат в събота следобед - обсъждане на скритото опасност - ще бъде също толкова празно следващата седмица, когато новата учебна година трябва да започне тук.

Прочетете повече:
Списък на всички училища, за които знаем, че са засегнати от конкретни опасения за безопасността
Затлъстелите пациенти не могат да бъдат преместени от приземния етаж на болницата поради опасения за безопасност

Списък на всички училища, за които знаем, че са засегнати от конкретни страхове за безопасността

Вместо това 340 от 800-те ученици ще трябва да си останат вкъщи с 22 класни стаи тук – половината от училището – и още толкова допълнителни стаи са затворени.

„Наистина го виждам само от през последните шест месеца", каза г-н Сондърс пред Sky News. „Никога преди не бях чувал за RAAC, докато не получих документ, който казваше, че правим проучване.“

Дори тогава предупредителните знаци не бяха там, докато не получих телефонно обаждане на Четвъртък.

„Подходът към риска от DfE се е променил“, каза той. „И че всяка стая, в която имахме шкаф, трябваше да бъде затворена с незабавен ефект и не успяхме да я използваме за началото на срока.“

Така че виртуалните уроци ще се върнат две години след Прекъсването на COVID приключи – създавайки още по-голяма криза за това училище близо до Колчестър.

„Мисля, че разликата между това и COVID е, че всяко едно училище беше в една и съща позиция“, каза г-н Сондърс. „Но сега има някои училища, които са добре, други училища, които не са.

„Но може би е по-сериозно, защото има по-непосредствен риск за децата, който може би не е бил там по време на COVID. И имате неравности в цялата страна със засегнати училища."

Търсят се и се финансират временни съоръжения за възстановяване.

"Кой знае какъв е размерът на проблема и колко време ще отнеме да се коригира", каза г-н Сондърс.

Каква е конкретната криза?

"В известен смисъл най-лесното решение ще бъде да се сложи мазилка върху нея за следващите няколко години. Така че в крайна сметка би било прекрасно, ако можем да получим ново училище.“

Родителите на учениците в Honywood School са разочаровани от правителството.

Джо Джулиен каза: „Най-големият ми шок е всъщност разочарованието от това как се разбра преди лятната ваканция - дори преди това - че има проблем.

"Но моето разбиране от имейла, който дойде от училището, всъщност е Honywood с нисък риск и след това внезапно, преди два дни, беше преместен от нисък риск до действително затваряне на поне половината от техните класни стаи, което е просто невероятно. Не мога да си представя как е взето това решение.“

Друг родител на ученик от GCSE година - Сара Купър - също има въпроси към властите.

"Това е нещо, за което те са знаели през цялото време на първото ми дете в училище", каза тя.

„Така че, макар да не се притеснявам, че тя е била в някаква опасност или нещо подобно, е разочароващо това да излезе сега, предния ден, първи септември, по същество, когато учениците просто се готвят да се върнат на училище."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР