Опакованата Триумфална арка - последната творба на покойния Кристо -

...
Опакованата Триумфална арка - последната творба на покойния Кристо -
Коментари Харесай

Платното на Кристо от Триумфална арка ще има втори живот на Олимпиадата в Париж

Опакованата Триумфална арка - последната творба на починалия Кристо - ще бъде рециклирана и ще се завърне с " нов живот " под формата на тенти и сенници за формалните събития на Олимпиадата в Париж през 2024.

През 2021 година Триумфалната арка беше обгърната в 25 000 кв.м. сребриста материя, която бе привързана със 7000 метра червени въжета. Както платът, по този начин и връзките са създадени от тъкан полипропилен, който беше предопределен за преработване.

Сега фондацията " Кристо и Жан-Клод " на наследниците на именитата двойка актьори реализира тази концепция дружно с природозащитната организация Parley for the Oceans. Същата фондация прави разнообразни планове и с марки като adidas и други фешън компании за облекла и обувки, създадени от рециклирани пластмасови боклуци.

  Кметът на Париж Ан Идалго удостоверява, че тентите и сенниците ще се употребяват на Олимпийските и Параолимпийските игри, които ще се проведат през идната година във френската столица.

" Постоянен ангажимент на Кристо и Жан-Клод беше повторната приложимост, обновяването и преработването на всички материали, които се употребяват в техните планове ", споделя Владимир Явашев, шеф на плана L`Arc de Triomphe Wrapped, представен от Dezeen.

" Не мога да измисля по-подходящо нещо от това да рециклираме творбата за повторна приложимост в Париж - град, който има толкоз огромно въздействие в живота и творчеството на Кристо и Жан-Клод ", споделя той.

Кристо умря през май 2020 година - година преди планът на Триумфалната арка да бъде сбъднат и да притегли голямо внимание към Париж.

Основателят на Parley for the Oceans Сирил Гуч разказва концепцията за преработване на инсталацията образец за това, че " видимо невъзможните хрумвания могат да се трансфорат в реалност ".

" Въжетата и платното са удостоверение за същинската суперсила, които ние, хората, притежаваме - въображението ", разяснява той.

Гуч показва, че този образец демонстрира по какъв начин дружно хората могат да основат " нова стопанска система, в която нездравословните, токсични и експлоатиращи бизнес практики ще останат в предишното ".

Дървото и стоманата от скелето под " Опакованата Триумфална арка " към този момент са влезнали в повторна приложимост от организацията " Les Charpentiers de Paris " и фирмите ArcelorMittal и Derichebourg Environnement, написа Dezeen.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР