ООН учреди обединен фонд за хуманитарна помощ за Украйна. Новината

...
ООН учреди обединен фонд за хуманитарна помощ за Украйна. Новината
Коментари Харесай

ООН създаде хуманитарен фонд за Украйна

ООН учреди единен фонд за филантропична помощ за Украйна. Новината беше обявена от Урсула Мюлер, асистент на генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси.

Германската дипломатка прикани донорите да се причислят към фонда, с цел да оказват помощ на жителите на Донбас, съобщи Дойче веле.

Съветът за сигурност на международната организация организира особено съвещание, отдадено на Украйна.

В изказванията си делегациите на Швеция и Литва обявиха, към този момент са внесли средства във фонда.

Мюлер от своя страна подсети, че през 2019 година за жителите на Донбас от двете страни на разграничителната линия ще са нужни 162 милиона $, с цел да се обезпечи нужната филантропична помощ.

Тя увери, че Организация на обединените нации ще направи всичко допустимо, с цел да облекчи страданията на хората и ще продължи да приканва за дълготраен мир.

Представителят на Франция - Франсоа Делатр, съобщи, че от Русия зависи осъществяването на споразуменията от Минск, които досега не са осъществени.

Той уточни, че през днешния ден се не помни, че рецесията н Украйна е най-смъртоносната на европейския континент. От април 2014 година в Източна Украйна са починали 12 800 души. От 3300 души са цивилни.

В отчетите на ОССЕ неведнъж се посочваше, че сепаратистите отхвърлят достъп до своите територии на интернационалните наблюдаващи.

Германският представител Кристоф Хойзген от своя страна съобщи, че е задоволително едно позвъняване от страна на съветския президент Владимир Путин, с цел да бъде обезпечен безконтролен достъп на наблюдаващите до окупираните територии.

Той акцентира, че Русия не извършва договореностите - образец за това е поддръжката за противозаконните избори, извършени от сепаратистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР