ООН разкритикува политиката на Европейския съюз за подпомагане на либийските

...
ООН разкритикува политиката на Европейския съюз за подпомагане на либийските
Коментари Харесай

ООН обвини ЕС и Либия в тормоз на бежанци


Организация на обединените нации разкритикува политиката на Европейския съюз за подкрепяне на либийските управляващи за мигрантите в Средиземноморието и връщането им в " ужасните затвори " в Либия. " Страданието на арестуваните в Либия мигранти е позор за човечеството ", сподели в изказване ръководителят на организацията по правата на индивида Зейд Раад Ал Хюсеин. " Политиката на Брюксел за подкрепяне на либийската брегова защита и връщането на мигранти от Средиземноморието е нечовешка ", добави той, съобщи БГНЕС.

Североафриканската страна от дълго време е главен директен център за мигрантите, които се пробват да стигнат до Европа, а доста от тях стават жертва на сериозна корист в ръцете на трафиканти и други. Зейд сподели, че една към този момент тежка обстановка в страната " в този момент се трансформира в пагубна ". " Системата за задържане на имигрантите в Либия е прекратена ", уточни той, добавяйки, че " интернационалната общественост не може да вижда невъобразимите ужаси, претърпени от мигрантите в Либия и да се преструва, че тя може да бъде контролирана единствено от възстановяване на изискванията на задържане. " " Те нямат опция да оспорят законността на задържането им и нямат достъп до правна помощ ", се споделя още в изказването.

Според Департамента за битка с противозаконната миграция на Либия, 19 900 души са били арестувани единствено от началото на ноември. " Европейски Съюз и страните членки не са създали нищо до момента, с цел да се понижи равнището на злоупотреби, претърпени от мигрантите ", сподели също Зейд. Той добави, че чиновници на Организация на обединените нации са посетили четири центъра по-рано този месец и са били " шокирани " от това, което са видели. " Имаше хиляди изнемощели и травматизирани мъже, дами и деца, един върху различен, заключени в хангари без достъп до най-важните потребности и лишени от човешкото им достолепие ", сподели правозащитникът. " Ние не можем да бъдем безмълвен очевидец на актуалното робство”, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР