„ООН няма алтернатива в развитието на международното право и на

...
„ООН няма алтернатива в развитието на международното право и на
Коментари Харесай

Борисов: ООН няма алтернатива в развитието на международното право и на многостранното сътрудничество

„ Организация на обединените нации няма опция в развиването на интернационалното право и на многостранното съдействие. А в изискванията на пандемия светът повече от всеки път се нуждае от международната организация като честен водач “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в изявлението си по време на Общия спор на 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, който се организира онлайн поради пандемията от COVID-19, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Темата на дебата тази година е: „ Бъдещето, което желаеме и Организация на обединените нации, от която се нуждаем: потвърждаване на груповия ни ангажимент към мултилатерализма - опълчване на COVID-19 посредством ефикасни многостранни дейности “.

Пред международните водачи министър председателят Борисов посочи, че като страна членка на Европейския съюз България ще се бори за мощна Организация на обединените народи, считайки я за собствен главен сътрудник и за солидна основа на многостранния ред, учреден на правила. В този подтекст министър-председателят уточни, че през актуалната 2020 година България отбелязва 65 години от приемането ѝ в Организацията на обединените народи.

„ Като член на Организация на обединените нации и на Европейски Съюз страната ни с подготвеност поема своите отговорности. Активно поддържаме водещата роля на Организация на обединените нации в многостранното съдействие за справяне с пандемията в световен мащаб “, съобщи министър председателят Борисов.

В изявлението си министър-председателят акцентира, че коронавирусът е превзел дневния ред на всички институции в света и е преобърнал живота на хората. Една от самодейностите, в които се включи България като част от ограниченията в поддръжка на трети страни за справяне със болестта, е пакетът „ Екип Европа “ на Европейския съюз.



По тази линия България пренасочи малко над един милион евро свои средства за незабавна филантропична помощ, опазване на здравето и подкрепяне на социално-икономическото развиване в района на Западните Балкани, страните от Източното партньорство, Сирия, Ирак, Йемен, Афганистан, изброи Борисов. По думите му за възобновяване на отрицателните последствия от пандемията в района на Западните Балкани е изключително значимо да се употребяват дейно основаните механизми за съдействие като Берлинския развой, чийто взаимен ръководител тази година е България дружно с Република Северна Македония.

Във фокуса на изявлението на министър-председателя Борисов в Общия спор бяха още интервенциите на Организация на обединените нации по поддържането на мира, които са ослепителен знак за интернационалното съдействието и взаимност.

„ Глобалната пандемия е опасност и за своевременното осъществяване на Дневния ред 2030 на Организация на обединените нации. България дружно с останалите страни членки на Европейски Съюз е напълно ангажирана в осъществяването на 17-те цели за стабилно развиване през Десетилетието на действието “, сподели още министър председателят Борисов. По думите му излизането от сегашната рецесия не значи връщане към предходния метод на живот, а е належащо да се стъпи върху нова парадигма посредством осъществяването на дълготрайни стопански ограничения. „ Така светът ще бъде квалифициран против бъдещи систематични шокове “, акцентира Борисов.

В рамките на 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в понеделник, 28 септември, България ще се причисли към самодейността „ Лидерски ангажимент към природата “. Нейни създатели са страни от всички континенти.

Ангажиментът цели да показва политическата воля на държавните и държавните ръководители за запазване на биологичното многообразие и за предприемане на съответни дейности за смяна, целящи опазването на природата, климата и хората. Инициативата е в поддръжка на идната Среща на високо ниво по биологичното многообразие на 30 септември 2020 година, където страната ни също ще бъде показана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР