ООН изрази дълбокото си безпокойство от петролния разлив, който от

...
ООН изрази дълбокото си безпокойство от петролния разлив, който от
Коментари Харесай

ООН предложи помощ на Бразилия за петролния разлив

ООН изрази дълбокото си безпокойствие от петролния разлив, който от два месеца визира североизточната част на Бразилия, и предложи помощта си на локалните управляващи, съобщи Франс прес.

"ООН в Бразилия показва дълбокото си безпокойствие от петрола по крайбрежието на девет североизточни щата и показва страдание за неоценимите вреди за земната и морска екосистема, както и за живота на локалното население ", се споделя в изказване на бразилския офис на Организация на обединените нации. Организацията припомня, че разливът към този момент е засегнал близо една четвърт от 7-те хиляди километра атлантическа крайбрежна линия на Бразилия, "с тежки последици за околната среда и сигурността на популацията ".

Организация на обединените нации "се слага разполагаем за съдействие с управляващите и гражданското общество за определяне на източника (на петролния разлив) и намиране на различни решения за ограничение на последствията от него ". Над 1000 тона петролни останки са били събрани по данни на бразилските Военноморски сили. Министърът на защитата Фернандо Азеведо е Силва призна, че е невероятно да се дефинира още какъв брой време ще продължи приключването на нефт, което замърсява нови плажове всеки ден от края на август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР