Онзи ден посланикът на Украйна в Казахстан Пьотър Врублевски реши

...
Онзи ден посланикът на Украйна в Казахстан Пьотър Врублевски реши
Коментари Харесай

С кого воюва украинският посланик и защо мълчи президентът на Казахстан?

Онзи ден посланикът на Украйна в Казахстан Пьотър Врублевски реши да беседва с казахстанските националисти. Разговорът се оказа толкоз „ топъл “, че посланикът го подхвана и сподели, че „ колкото повече руснаци убиваме, толкоз по-малко ще би трябвало да убиват децата ни “. Властите мълчат, в това число първият човек на страната Касим-Жомарт Токаев. Царьград разбра за какво се случва това.

В Казахстан е взривена мина със забавено деяние. В страна, в която все по-малко се зачита съветското население, намерено се насочи апел за тяхното всеобщо изтребване.

Всъщност мотото на бандеровците беше изразено от не какъв да е, а от посланика на Украйна в Казахстан Пьотър Врублевски. И какво съвпадане, че това се случи няколко дни след срещата в Сочи сред съветския президент Владимир Путин и Токаев.

Нацист под прикритието на посланик Врублевски дойде в дипломатическата работа в Казахстан в края на 2020 година, а преди този момент е работил в посолството в Беларус. И по този начин той реши да приказва с казахстанските нацисти, които разгласиха видео с изказването на посланика в мрежата. Негов създател беше уредникът на " езиковите патрули " Диас Кузаиров.

Именно той провежда набези против руснаци и рускоезични казахи в магазини и други публични места, с цел да забрани връзката на съветски език. По подигравка на ориста украинските и казахстанските националисти общуваха на езика на Пушкин, колкото и да го мразеха.

" Опитваме се да убием колкото се може повече от тях. Колкото повече руснаци убием в този момент, толкоз по-малко ще би трябвало да убиват децата ни. Това е всичко ",

- това е фразата на Врублевски, която удари мрежата.

Хората желаят депортиране, управляващите се ограничиха с митинг

Веднага откакто видеото стартира да набира известност, в мрежата се появи петиция, призоваваща за депортирането на Врублевски в родината му.

Над седем хиляди души към този момент са се съгласили с създателя му Антон Бударов, който счита, че „ сходни изказвания нямат нищо общо с дипломацията, също така попадат в член 174 от Наказателния кодекс на Казахстан „ Разпалване на ненавист “.

" Тъй като Пьотър Врублевски има дипломатически статут, ние, долуподписаните, настояваме за депортирането на този " посланик " от Република Казахстан, защото неговите изказвания не дават отговор на неутралния статут на Казахстан и могат да нарушат така и така нежната междуетническа естетика ",

се споделя в петицията.

Днес Съветът на Асамблеята на народа на Казахстан съобщи, че сходни изказвания на формалния представител на Украйна са неприемливи:

" В нашата страна, където мирът и единството са съществени правила на държавна политика и обществена консолидация, сходни изявления са неприемливи и неприемливи, без значение от кого идват. "

Руснаците съставляват повече от една пета от популацията и са вторият по бройка народ в Казахстан.

Асоциацията на съветските, славянските и казашките организации на Казахстан също не остана настрани, като прикани външното министерство на страната да разгласи украинския дипломат за личност нон грата.

Ръководителят й Владимир Божко сподели, че " този тип демарши протягат ръка на мира и хармонията в страна, в която повече от 120 етнически групи живеят в мир и другарство, в това число руснаци и украинци ".

Е, за мира и хармонията - има въпроси. Царьград към този момент нееднократно е писал за това, което се случва с руснаците в Казахстан. Може би по тази причина управлението на страната, имам поради на първо място президента Касим-Жомарт Токаев, реши да си затвори очите за хитростта на новобранеца, като се ограничи да го предложения в Министерство на външните работи. Няма да се изненадам, в случай че го почерпят с кафе с водка, извинят се за казуса и му пожелаят триумф, само че за протокола въпреки всичко споделиха:

" По време на срещата беше изразен митинг към посланика... "

" Казахската страна изрази своята позиция по отношение на неприемливостта на сходни изказвания в активността на посланика на непозната страна. Подобни дейности не би трябвало да нарушават другарските връзки сред страните ", прибавиха те.

Какво от това?

На фона на етнически стимулираните кавги в Казахстан не без съображение го съпоставят с Украйна, предричайки му ориста й. Опитът на Запада да " напомпа " казахстанците през януари се оказа несполучлив. Русия в точния момент локализира пожара в Нур-Султан.

Именно локализиран е думата, за цялостна разпродажба към момента не се приказва, тъй като нацистките огньове не престават да тлеят и при предпочитание Западът елементарно може да ги раздуе.

Това се демонстрира в дейности против съветски коли със знаците на спецоперация, това са клипове, в които се унижават руснаци, подкрепили съветската войска, това е непрекъснат езиков геноцид на обществени места, а към този момент и в учебните заведения – написа още " Първият съветски " за това.

Уви, при тези условия президентът Токаев, макар че се среща с Путин (два пъти през лятото), заявява неизменността на позицията на съветския език в страната, в това време продължава да организира учения под наблюдението на инструктори от НАТО. И в този момент към момента се прави, че не е забелязал по какъв начин нацистка жълто-синя мина избухна под носа му.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР