Онова, което е известно до този момент за конституционните промени,

...
Онова, което е известно до този момент за конституционните промени,
Коментари Харесай

Нова Македония: Договорът с България е нищожен и трябва да бъде изхвърлен от преговорната рамка с ЕС

Онова, което е известно до този миг за конституционните промени, съгласно които българите би трябвало да бъдат вписани като държавнотворен народ в македонския правилник, е, че жителите в югозападната ни съседка не поддържат този ход, а в Събранието, макар очакванията, няма квалифицирано болшинство, с цел да прокара решението, написа " Нова Македония “, представена от Фокус.

" По логиката на нещата следва, че в случай че конституционните промени не бъдат утвърдени в идващия интервал, то Договорът за другарство и съдействие сред двете страни, подписан през 2017 година, изцяло губи своята легитимност и не би трябвало да поражда никакви бъдещи отговорности към подписалите го страни и по този метод следва да бъдат изхвърлени от преговорната рамка на страната с Европейски Съюз като несъвместими с европейските правила и стандарти “, отбелязва създателят Сашо Таневски.

Според него, " този контракт няма легитимност, тъй като насилственото пробутване на документ, който не се употребява с поддръжката на хората, ускорява още повече антагонизма и съпротивата против този, който упорства за използването на такова асиметрично съглашение “.

Това налива вода в мелницата на ВМРО-ДПМНЕ, които са безапелационни, че " няма да поддържат конституционни промени под български диктат “. Опозиционната партия е корав любимец преди идните напролет на идната година парламентарни избори в югозападната ни съседка.

Лидерите на партията нееднократно са се заканвали да денонсират Договора за добросъседство в България, като това може да се случи, съгласно текста на документа, една година след изявяването на сходно предпочитание от една от страните.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР