Онлайн услугите на някои шведски правителствени агенции и магазини са

...
Онлайн услугите на някои шведски правителствени агенции и магазини са
Коментари Харесай

Руски хакери заподозрени за кибератаката срещу Швеция

" Онлайн услугите на някои шведски държавни организации и магазини са били нарушени при офанзива с откуп, за която се счита, че е осъществена от съветска хакерска група ", заяви консултантската компания Tietoevry, съобщи Агенция Франс Прес.

Tietoevry и други специалисти по киберсигурност показаха хакерската група Akira, която е обвързвана с Русия.

Шведско-финландската група, която дава системи за онлайн сигурност, съобщи, че отстраняването на казуса може да отнеме седмици.

Тя заяви, че един от нейните центрове за данни в Швеция е бил нападнат през нощта сред 19 и 20 януари, което е довело до спиране на онлайн покупките в най-голямата верига киносалони в страната, както и в някои универсални магазини.

" Като се има поради естеството на случая и броят на характерните за клиентите системи, които би трябвало да бъдат възобновени, процесът на възобновяване може да продължи няколко дни, даже седмици ", се споделя в изказване на Tietoevry.

" 120 държавни организации и повече от 60 000 чиновници са били наранени от офанзивата ", съобщи говорителката на Statens Servicecenter Каролина Йохансон Сьовал. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР