Онлайн търговецът премълчава за правото ни на отказ – срокът

...
Онлайн търговецът премълчава за правото ни на отказ – срокът
Коментари Харесай

Ако онлайн търговецът премълчи правото ни на отказ в 14-дневен срок, той се удължава с още една година

Онлайн търговецът премълчава за правото ни на отвод – срокът пораства до година и 14 дни В случай че онлайн търговецът не Ви осведоми, че в 14-дневен период имате право да се откажете от покупката през Интернет и не Ви даде формуляр за упражняването на това право, срокът за връщане се усилва с една година.

" Ако в този момент 14 дни е срокът, в който откогато получим стоката можем да се откажем от нея, щом търговецът не ни е уведомил за законовото ни право да развалим договорката и не ни е дал подобен формуляр, дружно с пратката най-късно, то този период се удължава на година и 14 дни в интерес на потребителя “, изясни Габриела Руменова от онлайн платформата " Ние, потребителите “.

При отвод от покупката търговецът би трябвало да ни възвърне в 14-дневен период заплатените от нас суми, в това число и тези за доставката на пратката. Той може да задържи куриерската такса единствено в случай че при поръчката ние категорично сме поискали доставянето да стане по друг от общоприетия разгласен от него метод.

Разходите по връщането на стоката обаче може да са за наша сметка, само че това би трябвало да е авансово оповестено в общите условия на магазина. Важно е да се има поради, че правото на отвод не важи за всички артикули, само че търговецът е задължен да уточни когато то е неприложимо!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР