Онлайн търговецът Amazon се насочва към Сингапур с най-агресивното си

...
Онлайн търговецът Amazon се насочва към Сингапур с най-агресивното си
Коментари Харесай

Онлайн гигантът Amazon се готви да разтърси още един пазар

Онлайн търговецът Amazon се насочва към Сингапур с най-агресивното си обслужване досега. Компанията ще предлага двучасовата услуга Prime Now за доставка на всичко от охладена бира Tiger до мобилни телефони на Samsung, написа Bloomberg.

Клиентите в Сингапур могат да пазарят, като употребяват приложението Prime Now и поръчат голям набор от артикули, които влизат в изискванията на доставката. Тя е безвъзмездна и важи за покупки над 29 $, показва Хенри Лоу, шеф на Amazon Prime Now за азиатския свят.

Стъпването на колоса в електронната търговия в Югоизточна Азия може да провокира яростна конкуренция с Alibaba, която закупи контрола над Lazada и се счита, че обмисля инвестиция в PT Tokopedia в Индонезия.

Прогнозите за района, в който живеят 620 милиона души, са пазарът на електронна търговия да доближи до 88 милиарда $ до 2025 година съгласно отчет на Гугъл и Temasek Holdings.

В Сингапур Amazon и нейните съперници залагат на растежа на онлайн търговията на дребно. Електронното извършване на покупки възлизаше единствено на 0.9% от пазара на дребно на страната през 2003 година, преди да нарасне до 4.8% през предходната година.

" Югоизточна Азия е един преуспяващ пазар за нас с повече от 600 милиона консуматори, възходящо благосъстояние и цифровизация ", разяснява Лоу в изявление. " Аз съм огромен оптимист за опциите, които имаме ", добави специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР