Онлайн платформата за пазаруване Amazon стартира подразделение, насочено изцяло към

...
Онлайн платформата за пазаруване Amazon стартира подразделение, насочено изцяло към
Коментари Харесай

Amazon пусна онлайн аптека в САЩ

Онлайн платформата за извършване на покупки Amazon започва поделение, ориентирано напълно към предлагането на медикаменти. То разрешава потребителите в Съединени американски щати да поръчват медикаменти, които се отпускат с рецепта, да им бъдат доставени у дома, съобщи CNBC.

Компанията създава плана от 2017 година, а през 2018 година закупи една от фирмите в този отрасъл PillBack, с цел да употребява нейния програмен продукт за медикаменти, логистични центрове и партньорства със здравни компании.

Времето е изключително уместно за стартирането на тази услуга, защото американските жители от ден на ден разчитат на доставки, с цел да се доставят с лекарства.

Към момента услугата е налична за лица над 18 годишна възраст, пребиваващи в 45 щата, като все още не се обслужват Хавай, Илинойс, Кентъки, Луизиана и Минесота, само че компанията заяви, че работи и те да влязат скоро в листата. Amazon също по този начин ще работи със застрахователни компании, които оферират здравни застраховки. Докторите ще изпращат рецептите непосредствено към Amazon Pharmacy, като компанията е създала специфичен логаритъм, с който да ревизира дали издадените предписания не са фалшифицирани. Компанията няма да доставя множеството опиати, които се купуват със специфична рецепта. Също по този начин Amazon Pharmacy няма да предлага витамини и хранителни добавки, които към този момент могат да се купуват в общоприетия Amazon.

Клиентите, които имат въпроси, ще могат да се свържат в действително време с доктор или фармацевт по всяко едно време. Компанията ще следи за клиенти, които вземат доста медикаменти едновременно, както и други рискови профили.

Пазарът на доставки на медикаменти се прави оценка на 300 милиарда $ и заплашва обичайните играчи на пазара като CVS и Walgreens. Стартът на Amazon Pharmacy докара до забележителен спад на цените на акциите на тези компании – CVS загуби 7,5% в предварителната търговия, а Walgreens се срина с цели 10%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР