Онлайн платформа дава нови възможности за намиране на работа на

...
Онлайн платформа дава нови възможности за намиране на работа на
Коментари Харесай

Онлайн платформа помага за намиране на работа на хората с увреждания

Онлайн платформа дава нови благоприятни условия за намиране на работа на хората с увреждания у нас. Мисията на rabotosposobni.bg е да свързва работодатели и търсещи работа в цялата страна, като в платформата разгласи към този момент са разгласили над 1300 работодатели.

" Здравейте! Казвам се Теодора Пенкова от rabotosposobni.bg. Удобно ли е за минута? "

Така стартира всеки работен ден на 38-годишната Теодора. Тя е квалифициран етнолог с магистратура по интернационалните връзки, майка на 5-годишната Мадлен, и е изцяло незряща.

" 12 години си търсих работа, за жалост без триумф и предходната година взех решение да се записвам в платформата. Отткъдето в действителност ме откриха и започнах тук на 30 септември ", сподели Теодора Пенкова, експерт " Маркетинг и реклама ", rabotosposobni.bg.

И по този начин към днешна дата Теодора е експерт " маркетинг и реклама " в платформата rabotosposobni.bg, която свързва работодатели и хора с увреждания.

" Нашата идея е освен да предложим благоприятни условия за старт на кариерата, само че да предложим и кариерно развиване. Тоест да стигнем до хората, които действително работят, да схванат посредством нас че има работодатели, които оферират по-добри условия на труд, по-добро възнаграждение ", изясни Пламен Проданов, шеф на платформата rabotosposobni.bg.

Платформата е класическа онлайн трудова борса с тази разлика, че е приспособена и за хора с увреждания. В нея има разгласи от цялата страна. Всеки търсещ работа може да си направи профил, в който да опише своите характерни умения. Обявите, за които може да се кандидатства, са от всички икономически сфери, а до момента в който приказваме с един от основателите ѝ, се записва и 1370-ия шеф. Въпреки интереса обаче, към момента работодателите имат задръжки.

" Доста важен мотив за техните задръжки това е отбраната на тези хора от уволняване. Веднъж назначени, има една комплицирана процедура. Аз в една среща в общественото министерство споделих, че в случай че не се намерения в тази посока, ще сложим на първа страница на уеб страницата следното мото: " Защитата от уволняване пречи за назначението ", сподели Пламен Проданов.

Затова идея за екипа на rabotosposobni.bg са и промени в българското законодателство, които ще разрешат търсещите си работа хора с увреждания да бъдат третирани наедно с останалите на пазара на труда. А те има какво да дадат, удостоверяват и от една от първите компании, записала се в платформата малко след основаването ѝ. В производството ѝ и все още работят хора с увреждания.

" По-различно е, когато би трябвало да се мине избран развой, малко повече вътрешна връзка, да съобразиш къде може, с кой началник би могло да се получи, в кой екип би било добре този човек да стартира ", сподели Силвия Таниелян, управител човешки запаси на компания за биопродукти.

И макар че процесът е по-различен, си заслужава, споделя Силвия, тъй като " когато човек си попадне на тъкмо място, той дава доста, доста повече! "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР