Онлайн анкета, проведена от американския Център за контрол и превенция

...
Онлайн анкета, проведена от американския Център за контрол и превенция
Коментари Харесай

Проучване: 4% от американците са пили или гаргарили белина за лечение на коронавирус

Онлайн анкета, извършена от американския Център за надзор и предварителна защита на заболяванията демонстрира, че 4% от жителите на страната са пили или са се гаргарили с белина, с цел да лекуват ковид.

Резултатите от допитването са оповестени на 5 юни, като самата анкета е извършена през май месец малко след мненията на американския президент Доналд Тръмп лекарите да инжектират дезинфектант на болните с COVID-19.
Измамно лекуване: Защо някои хора пият белина като средство за лекуване против COVID-19? Това се случва след непремерено изявление на президента Доналд Тръмп
Проучването цели да оцени какъв брой постоянно се следят високо-рискови практики при лекуването и предварителната защита на ковид. В анкетата са взели присъединяване 502 възрастни.

Според данните към 19% от участниците са благи продуктите си – плодове, зеленчуци и други храни с белина. 18% са употребявали дезинфектанти и почистващи препарати върху кожата си.
Британски лекари: Болни с ковид отхвърлят лекуване поради тайни теории Медиците приканват фирмите да прочистят платформите си от дезинформацията
Най-стряскащ, обаче, е процентът на хора, които са употребявали белина по нетрадиционен метод. Според данните на Центъра 4% са пили или са правили гаргара с разтвор на белина, други 4% - с домашни почистващи препарати и още 4% - със сапунена вода.

От Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията показват, че от началото на пандемията в Съединените щати се следи „ внезапен скок “ на позвъняванията до незабавните служби по отношение на поглъщането на дезинфектанти и почистващи препарати. През април са регистрирани над 5000 случая, свързани съответно с белина.
Фалшивите вести за COVID-19 – от лечение с вулканична пепел до хотелите на Роналдо Най-разпространяваните подправени вести към този момент са повече от 120 на брой
Проучването открива и друго – огромна част от американците нямат визия по какъв начин да боравят или да съхраняват почистващи препарати. Едва 23% от участниците знаели, че белина се разрежда с вода на стайна температура, а 35% знаели, че белината в никакъв случай не се разтваря дружно с оцет. 54% били наясно, че дезинфектантите за ръце би трябвало да се държат надалеч от деца.

Въпреки данните за високорискови способи на потребление на препаратите, 82% от участниците декларирали, че знаят по какъв начин да почистват и дезинфекцират домовете си вярно.

Още при започване на пандемията в редица подправени вести се появиха рекомендации за усвояване на белина и дезинфектанти за предварителна защита на новия ковид. Президентът Доналд Тръмп в допълнение усложни обстановката, като съобщи пред публицисти, че болните с COVID-19 може да получават инжекции с дезинфектант за лекуване.
Информация без суматоха: Как да преживеем инфодемията COVID-19 С първите доказани случаи на болестта у нас, с изключение на предварителната защита е доста значимо по какъв начин и от кое място се осведомяваме
От СЗО и от Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията са безапелационни – поглъщането на белина или каквито и да било почистващи препарати освен не защищава от ковид, а води до съществени здравни последствия и до гибел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР