Онези, които допускат подобно богохулство пред нашето посолство (в Стокхолм),

...
Онези, които допускат подобно богохулство пред нашето посолство (в Стокхолм),
Коментари Харесай

Турция оставя Швеция вън от НАТО заради изгорения Коран frognews.bg

" Онези, които позволяват сходно осквернение пред нашето посолство (в Стокхолм), не могат повече да чакат нашата поддръжка за участието си в НАТО ", съобщи Ердоган в тирада след съвещание на държавното управление.

Протестите в Стокхолм в събота против Турция и кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, по време на които беше разпален образец на Корана, ускориха напрежението с Турция, от чиято поддръжка Швеция се нуждае, с цел да влезе във военния алианс.

Ердоган подлага на критика Швеция и за прокюрдските митинги, на които стачкуващи развяваха флагове на разнообразни кюрдски групировки, в това число на Кюрдската работническа партия (ПКК), която от десетилетия води въоръжена битка против Турция, съобщи Асошиейтед прес.

ПКК е считана за терористична формация в Турция, Европейския съюз и Съединените щати, само че нейните знаци не са неразрешени в Швеция.

" Значи вие ще оставите терористичните организации да вилнеят и по-късно ще очаквате нашата поддръжка за влизането ви в НАТО. Това няма да се случи ", сподели Ердоган, визирайки кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединение към военния съюз. Той съобщи, че в случай че Швеция не прояви почитание към Турция и мюсюлманите, тогава " няма да получи никаква поддръжка от нас по въпроса за НАТО ", оповестява още Българска телеграфна агенция.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР