Онези, които бутат Изборния кодекс, бутат страната към избори: обичайните

...
Онези, които бутат Изборния кодекс, бутат страната към избори: обичайните
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Онези, които бутат Изборния кодекс, бутат страната към избори

Онези, които бутат Изборния кодекс, бутат страната към избори: нормалните обвинени: ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Тук няма никакво подозрение кой предложи измененията.

 

Протестите начело демонстрират аналогия с 2013 година и участниците са същите. Това разяснява в предаването " Панорама " Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ".

" Ще създадем комисия, с която ще ги изслушаме. Това е ненужно, в случай че не знаят нещо за идни избори, за което ние не знаем Когато гласувахме с хартия на локалните избори през 2019 година, имаше близо половин милион невалидни бюлетини. Това са повече, в сравнение с въобще подадените бюлетини в София. Искаме да хвърлим това в кошчето. Когато се гласоподава с машина, това не се случва ", добави той.

Лорер бе безапелационен, че държавното управление на Кирил Петков не е поемало ангажимент за затваряне на въглищните централи през 2026 година

Той добави, че когато мандатът стигне до тях, ще предложат държавно управление на малцинството с доста ясна стратегия. " Не мисля, че шансовета са изчерпани ", добави той.

Условието на " Продължаваме промяната ", с цел да стартират още веднъж разговор, е да бъдат изтеглени измененията в Изборния кодекс и по-конкретно - смесеното гласоподаване: с машини и хартиена бюлетина.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР