Омиротворяване в Газа срещу освобождаване на кораба - такова условие

...
Омиротворяване в Газа срещу освобождаване на кораба - такова условие
Коментари Харесай

Хусите поискаха мир в Газа срещу освобождаване на кораба с българите

Омиротворяване в Газа против освобождение на кораба - такова изискване пристигна от хусите в Йемен, завладели кораба " Galaxy Leader " в неделя.

 

На плавателния съд, благосъстоятелност на израелски предприемач и опериран от Япония, има двама българи. Те са ръководители на екипажа - капитан и старши асистент капитан.

" Ако Америка и Израел спрат да убиват палестинците в Газа и донесат вода, медикаменти и храна, тогава ще могат да приказват за израелския транспортен съд ", съобщи Мохамед Али ал Хуси в обява в своя профил в " Екс ", заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на близката до хусите организация ЙТА.

 

Цитираният човек е член на Върховния политически съвет на Йемен. Той добави: " Това, което направиха йеменските военноморски сили, е в сходство с правилото на взаимност ". ЙТА напомня, че корабът беше покорен и отведен до йеменския бряг.

На плавателния съд с изключение на българи, има и мексиканци, украинци и филипинци. За израелци не се оповестява. От компанията притежател обявиха в понеделник, че корабът е в пристанище Худейда, само че няма връзка с екипажа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР