Омикрон вариантът изглежда, че е по-заразен, а до месец може

...
Омикрон вариантът изглежда, че е по-заразен, а до месец може
Коментари Харесай

Ето защо мутантът Омикрон идва от Африка. Математик разкри кой е най-лошият вариант, който ни чака

Омикрон разновидността наподобява, че е по-заразен, а до месец може да е доминантен в Европа и света. Това съобщи пред Българска национална телевизия математикът Лъчезар Томов. " На равнищата на имунизация сме на Африка. Препоръката ми е - тези с две дози да минат на трета, тези без - да се ваксинират ", сподели още той.

" Този вид е мутирал, тъй като са попаднали в имунокомпрометирани хора (пациенти с ХИВ) - самата разновидност се е случила в доста по-малко хора. Това е и повода да идва вируса от (от страните с доста носители на ХИВ) ", разкри проф. Светлана Велизаровa.

" Най-лошият късмет е имунизациите да не се работят над този вид, само че не ми се има вяра. Време е да спрем играта на риск. Вече няма опрощение, че сме преболедували. Може отново ", безапелационен бе математикът.
свързани новини6667на 27.11.20215933на 27.11.2021
" При децата до учебна възраст, постоянно родителите са тези, които са ги заразили. Трансмисията е противоположна. В учебна възраст е назад, тъй като там децата си разменят вируса ", разкри проф. Велизаровa.

" С българската народопсихология няма по какъв начин да се оправим с вируса - ще си играем на затваряне и отваряне, както и подправени документи. Ще минем по дългия път - доста инфектирани и умряли ", безапелационна бе тя.

" Започнете да мислите за други, с изключение на за себе си. Много хора останаха без непосредствен в фамилията. Мои възпитаници останаха без родител. Отиват си 40-годишни хора - съпрузи и съпруги ", изясни математикът.

" Рискът за болест е по-висок при хора с наднормено тегло, а не толкоз поради високата възраст ", разяснява Томов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР